Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Az építőipari vállalkozók...

Az építőipari vállalkozók hogy mennek biztosra, hogy kifizetik őket?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy máshol ez hogy megy de nálam mindig előre megcsinálták a munkát és aztán jött a kérdés, hogy "akkor kiállíthatom a számlát arról az összegről amit megbeszéltünk?"

Simán eljátszhattam volna, hogy bocsi, de nem ezt beszéltük meg és csak egy részét fizetem ki vagy a végtelenségig halogatom a fizetési határidőt.

Gondoltam rá, hogy én is az építőiparban dolgozzak de emiatt nem érzem valami biztosnak ezt az egészet. Egy-egy munka több százezer, ha nem millió és ekkora összegnél kockázatot vállalni azért nem semmi.

ma 18:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Fizetési meghagyást indítunk közjegyző által. Rég volt rá szükség, de ha jól emlékszem 7000 ft csak. Kisebb munkát meg nem vállalok pont emiatt, mert ott nincs szerződés, simán volt hogy valaki nem akart kifizetni. De aki vállalkozó lesz az kockázatot vállal, ezzel is jár a dolog.
ma 19:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Az első a szerződés amiben rögzítik a felek hogy ki mit csinál és mrnnyiért, stb. Ha ezt teljesítik, te meg szórakozol velük, akkor fizetési meghagyás, bíróság, szakértők bevonása, végrehajtók stb tényleg sokáig húzódhat. Viszont ha nekik kedvező döntés születik akkor vaskosan fogsz fizetni.

Persze ha nem a szerződés szerint dolgoznak, akkor te is mondhatod a magadét hogy nem ez volt megbeszélve.

ma 19:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerződés, előleg vagy ütemterv részenként is lehet fizetni.

De ha mindenki így gondolkodna mint te, nem sokra menne a világ.

Én például nyílászárózom, benne van a szerződésben, hogy amíg nincs teljesítve a fizetés, addig az én tulajdonos. Tehát leakasztom a szárnyat és viszem.

ma 20:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Szerződéshez elég egy szimpla papír vagy ennek muszáj valamilyen jogi keretet adni?
ma 20:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerződés nélkül nincs munkakezdés.

Reszteljesités, részszámlázás ha nagyobb a munka.

Ha nem fizet közben, akkor meg is állunk.

Végleg!

ma 21:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Azt tudod, hogy törvény szerint, ha már beépitetted, akkor már az ő tulajdona? 🤔

És az is megvan, hogy törvényt nem lehet egy vállalkozási szerződéssel felülírni?

Szóval, hiába írod le, attól még nem lesz igazad, ha tényleg elviszed. Nyugodtan feljelenthet és neki lesz igaza...

ma 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!