Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen alapzatra lehet konténe...

Milyen alapzatra lehet konténert helyezni, hogy az ne legyen építési engedélyhez kötött?

Figyelt kérdés
Műhelynek átalakítva, tehát fontos a stabil alap. De betonozni elméletben nem lehet mert az már engedély köteles. Kettő konténer érkezne, egymás mellé és én alakítanám át, hogy egy nagy teret kapjak. Nem szeretnék plusz költséget engedélyek miatt, de bajba se akarok később kerülni.
tegnap 14:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan alábetonozhatsz, melléképületnek számít, nem kell építési engedély hozzá, lásd 8. pont. De az a biztos, ha megkérdezed a helyi önkormányzatnál, mert helyileg változhatnak a szabályok.

[link]

tegnap 16:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Én beton járdalapokat szintberakva raktam a konténer alá. Daru ráemelte, mindenki mehetett a francba.
tegnap 17:42
 3/5 anonim ***** válasza:
#2: úgy hogy nem az egész alá, csak a konténer merevített sarkai alá tettem a 60x60-as járdalapot.
tegnap 17:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Amit a #1 linkelt, az már nem aktuális. A 312-es rendeletet bevonták, a régi 100légköbméteres szabály megszünt.

Új építési törvény van októbertől. 281.korm rendelet az aktuális. 16-17. paragrafus foglalkozik az engedélyekkel. Ahogy én értelmezem, 35m2 hasznos alapterületig lehet építeni engedély és bejelentés nélkül melléképületet +van magassági korlátozás. Az meg mindegy hogy van-e alapja vagy nincs, lemezből van-e vagy téglából, stb.

Viszont ezen túl helyi korlátozások lehetnek, és településképi bejelentés lehet szükséges, megszabhatják a tető alakját, stb, ezeknek utána kell nézni.

tegnap 18:15
 5/5 anonim ***** válasza:
#4: Igaz, ránéztem, tényleg változott, a lényeg, hogy egy konténer bőven belefér a "keretbe". 35m2 és lapos tetőnél (konténer ugye) 3,5m a limit.
tegnap 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!