Teljesen nyitott oldalú kandallókat lehet ma még családi házakba elhelyezni? Igazság szerint nem is nevezhető annak, mivel nem kandalló, hanem egy vízszintes tűzálló felület, mely felett a szoba tetején található nyíláson távozik a füst.További lent!
Nyilvánvalóan igen, a helyiség idővel kormos lesz. Sokat használva még egészségelen is. Igen, tudom. Nem ez a kérdés. Vagyis válaszokat nem kell erre adni. Köszönöm, hogy ezt figyelembe veszed!
<<>>
A kiírást folytatva: csupán "alsó" tűzbiztos része van, minden irányban két méter széles kiterjedéssel - hogy ne gyulladjon fel semmi - oldalai nincsenek.
<<>>
Mintha csak tüzet raknának az udvaron.
Vagy:
Mint a régi japán házaknál!
Azoknak is - mind a mai napig - csupán alsó része van, némi függőleges, alig tíz-húsz cm magas oldallal, de teljesen nyitottak még most is!
<<>>
A fűtés egyébként minden helyiségben padlófűtés, ezek egyedül látványelemek lennének, de fával táplálva őket, nem hamis elektronikus ábrándokkal, vagyis nem projekciókkal/kivetítésekkel. Miértekre a választ megtartom magamnak, elegendő, hogy én tudom.
Az ingatlan - szinte - az Isten háta mögött van, falu legszéle, de az is csak képletesen, mert még a szélétől is távolabb van. Majdnem mint egy tanya - ennyire távol a többi ingatlantól, a lakott részektől.
<<>>
Köszönöm, hogy végigolvastad, azt pedig kiváltképp, amennyiben tudsz - érdemi - válasszal szolgálni!
Megcsinálhatod, nem szól bele senki, hogy házon belül mit csinálsz, de ilyet csak akkor, ha szeretsz füstben fuldokolni meg szomorúan nézni a leégett házadat. Max úgy tudom elképzelni, ha fölötte van közvetlenül a füstelvezetés, szívóberendezéssel. Kb. úgy, mint az első képen, csak üveg nélkül.
Lehet kandallózni, szabály nem tiltja, de egy jól szigetelt házban olyan meleget csinál, hogy amikor este begyújtasz, egész éjjel szakadni fog rólatok a víz.
Ismerős nagyjából 3x gyújtott be a leírt okból a kandallójába. Kellemetlenül túlfűti a szigetelt házakat.
Köszönöm szépen Nektek!
Ment a zöld is. (Már ha érdekel ez valakit egyáltalán...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!