Domboldalba épült a telek. Hogyan lenne a legegyszerűbb (legolcsóbb!) egy vízszintes autóbeállót kialakítani?
Egy csomó dologra gondoltam, de nem tudom, mi a jó megoldás. Pl:.
A.) Ki lehetne rakni zsalukőből egy falat, amikre vasbeton "födémet" készíteni.
B.) Zsalukő fal, de inkább falon belüli részt földdel feltölteni. (esetleg föld tetejére kavics vagy vékony réteg beton)
C.) Támfal (tehát nem függőleges zsalukő, hanem ferde támfal), ami ellentart a mögötte feltöltött földnek.
Bármi más?
a megoldás javaslatok egy része jónak tűnik, de elsősorban a lecsúszó dombodal terhét kellene megtartani, ami nem egyszerű..ehhez gép kellene, és nagyon sok(a kocsibeállóhoz képest)beton...legalább egy 8 köbméteres mixerbeton az előre kialakított zsaluba, vagy valami ilyesmibe.
Szóval támfal nélkül nem megy, és egy mixer beton is kell.
Mennyire meredek a telek? A kocsibeálló hosszúságában a túlvége mennyire van magasan a talajszinttől?
Ha nagyon meredek én úgy csinálnám meg, hogy a beálló alatt legyen hely tárolónak.
Sajnos nekem ez így nem világos, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy a telek bejárata a lejtő tetején vagy az alján van?!
Vagyis alulra, vagy felülre kerülne a garázs?
5: Bocs, ha rosszul írtam le.
A telek bejárata (tehát az út) a telektől felfele van.
Szóval ahogy jön az ember, a domb teteje felől, megáll a kapu előtt és lefele kell gyalogolnia, hogy a házba jusson.
Ezt a kapu részt akarom kibővíteni, hogy meg tudjon állni egy autó a telkemen. Azaz, a telkemre kell falakat felhúzni és födémet építeni rájuk, a levegőbe, hogy az úttal egy szintbe kerüljön a födém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!