Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ez az általános viselkedés...

Ez az általános viselkedés mostanság a szakembereknél, vagy csak nincs szerencsénk?

Figyelt kérdés

Víz-gáz felújítást szeretnénk egy családi házban, egy árajánlatot kaptunk 4 millió forint, 2 hetes munka. (csövek cseréje, új kiállások a fürdőben, új radiátorok)

Természetesen több szakembert hívtunk, hárman kijöttek megnézni, "majd adnak árajnálatot" és azóta semmi.

Ketten ki se jöttek, csak ígérték.

Gáztervezésre is szükség van, az egyik azt mondta hogy a gáztervező álláspontja után tud árajnálatot adni, és hoz egyet.Felhívtam 1 héttel később, még nem talált gáztervezőt de keresni fog.Azóta eltelt 2 hét.

Értem, hogy sok munkából tudnak válogatni, az egyik utalt is rá, hogy az újépítésű házaknál jó az ilyen munka mert ott kedve szerint építi ki a gázvezetéket stb,itt meg már az adott körülményekhez kell igazodni.

(még csak bontani sem kell a beton mert a padló alatt futnak a vezetékek egy árokban és mindenhol felszedhető a parketta - csak a fürdőben kell kibontani de azt meg a kőműves fogja csinálnio ha végre lenne gázosunk aki kijönne.)

A 4 milliós ajánlattal meg az a baj, hogy egyrészt sokalljuk, másrészt meg ott a szakin látszik hogy a saját sémái szerint dolgozik, mivel a többiek mondtak alternativákat is, hogy mit hogy lenne jobb, kevesebb az anyagdíj is stb, szóval lehet variálgatni, de a 4 milliós szaki az meg amit kitalált az van, és bizonyos részei laikusként sem tűnnek ügyfélbarátnak, de hát nyilván én fizetem neki nem érdeke, hogy olcsóbb legyen)

Csak az a része bosszant, hogy 1 hónap eltelt, és annyi gerinc nincs bennük, hogy bocs nekünk ez túl nagy munka, nem szimpatikus vagy bármi.

Holott 2-3 milliót biztos ki kell csengetünk, mert ugyan a 4-et nemt tartjuk reálisnak de az nyilvánvaló hogy 2.5-3m alatt nem ússzuk meg.

okt. 2. 18:12
 1/10 A kérdező kommentje:

Illetve, ti felhívnátok ezeket a szakikat hogy kössz szépen, hogy nem szóltok vissza?

Nyilván már úgysem csinálják meg, de feszültséglevezetésként talán megérdemelnék.

okt. 2. 18:13
 2/10 anonim ***** válasza:
12%
azt csinálsz amit akarsz. A lényegen nem változtat:)
okt. 2. 18:30
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Sajnos ez van.Sok a munka,kevés a jó szakember.Csak a gázszereléshez kell tervező.Ott be kell tartani ami a rajzon van.
okt. 2. 18:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szinte semmire nem hívok szakit mert úgy bsznak át mint a szart, nagyon sok pénzért és szarul dolgozva.

A gázt nem lehet megspórolni egykönnyen, mert az azért nem játék.

Hétvégén raktam fel egy készülő szobába radiátort, meg kötögettem a csöveket, falat véstem nekik, stb. Szerintem 100-200e Ft alatt tuti nem úsztam volna meg a munkadíjat, plusz az anyagra is biztos többet elszámoltak volna mint amennyiért én megvettem magamnak a szerelvényboltban.

A 4 misiből mennyi a gázos meló?

Tehát a gázterv meg a gáz csövezés, engedély, stb?

Vagy 4 misi csak a fenti fűtés-vizes meló?

Mennyi ebből az anyag?

okt. 2. 18:49
 5/10 anonim ***** válasza:
21%
Minden szakmában ez van. A mi 45-50-s generációnk az utolsó valószínűleg aki dolgozik, és mi is kevesen vagyunk. Az a pár akik most végeznek, legalább 10-év mire önálló lesz valamilyen szinten. Nem lehet embert találni napi 20 000 Ft-t. Állandóan meg nem lehet dolgozni mert rámegyünk és a családdal is foglalkozni kell. Szerintem normális hangon keresd őket újra, mond meg hogy nem sűrgős de szeretnétek valakivel dűlőre jutni és ők szimpatikusok voltak.
okt. 2. 18:54
 6/10 A kérdező kommentje:

A 4 millióból 1.8m az munkadíj, 1 millió az anyag.

A gázterv 150 ezer körül.

(a többi a cirkó+radiátorok)

okt. 2. 19:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hány darab radiátort kell feltenni?

Szerintem nagyon drága amúgy. Tudod sok szaki nem reálisan számolja a munkadíjat (lehet számolni se tudnak, nem tudom), hanem úgy, hogy az anyag díjat hozzáadják mint munkadíj.

Tehát 4M mínusz 150e gázterv meg egyéb apróságok és akkor legyen az eredmény 3.6M, ennek a fele pont 1.8M, tehát 50% munkadíj.

Persze azért van árnyoldala is a dolognak, magamnak csináltam kb mindent eddig és azért látom, hogy kemény meló pl a fűtést szerelni, falat vésni, a csöveket préselgetni. Igaz én kézi préssel dolgozom, ők meg gépivel fognak ami nem kér izommunkát. Viszont tény, hogy drága szerszámok kellenek. De még így is nagyon drágállom.

De számít, h mennyi radiátor lesz...

okt. 2. 19:37
 8/10 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ez álltalános viselkedés. Persze akadnak kivételek. Sok nem akar lemaradni a melórol mond valamit amiről tudja ugyse tudja tartani csak nehogy lemaradjon róla. Aztán előbb utóbb csak oda ér 100 telefon után. De van hogy úgy se. Az a titka a dolognak hogy addig kell keresgélni míg rá nem találsz arra az egy két normálisra. Aztán kivárod míg odaér. Én mos házat szigetelek találtam egy normálisat februárban állapodtunk meg szeptemberre igérte. Szeptember 7. én el is kezdte.
okt. 2. 20:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
8! Jól mondod. Én 27-éve önnálóan dolgozom másodmagammal. Néha van egy beugró 52-éves haver (festő vagyok). Nem hittem volna hogy ennyire nem lesz ember aki dolgozni akar, korábban voltak próbálkozások de 10-órakor akart indulni, szerszámra nem költött stb.. maradtunk ketten. Sok pénzt elköltöttem gépekre szerszámokra hogy hatékonyabbak gyorsabbak legyünk, de már el is engedek munkákat is, akármennyi pénz. Beszélek kőművesekkel ugyan ez-az álláspontjuk. Egy ideig telefonálgattam iskolákba, nincs e tanuló aki szeretne beugróba dolgozni, szinte kiröhögtek az oktatók. Mondták konkrétan hogy ne akarjak tőlük semmit. Régen volt 3-osztály, osztályonként mondjuk 25 gyerek. Ma zömmel 1-osztály 10-14 gyerek. Ha valaki felhív hogy nem tudok-e pl bádogost, elmondom hogy egyet ismerek de ő is idősödik és egyedül van. Ha kivárják megadom a számát. De ugyan ez bármiben. Mára már én sem dolgoznék, max szervezném a munkát, árajánlatok, anyagbeszerzés stb és néha beállnék. De nincs több ember akit ott tudok hagyni, így munka mellet még ezeket is le kell ügyintézni. Nem egyszerű a megrendelőknek sem, de nekünk sem.
okt. 2. 20:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ne télen kezdj vizes fűtés átépítésbe. Ilyenkor gondolom a gyors hibajavítások lefoglalják őket.

De felhívni érdeklődni lehet hogy ne feledkezzen meg rólad.

nov. 5. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!