Ez az általános viselkedés mostanság a szakembereknél, vagy csak nincs szerencsénk?
Víz-gáz felújítást szeretnénk egy családi házban, egy árajánlatot kaptunk 4 millió forint, 2 hetes munka. (csövek cseréje, új kiállások a fürdőben, új radiátorok)
Természetesen több szakembert hívtunk, hárman kijöttek megnézni, "majd adnak árajnálatot" és azóta semmi.
Ketten ki se jöttek, csak ígérték.
Gáztervezésre is szükség van, az egyik azt mondta hogy a gáztervező álláspontja után tud árajnálatot adni, és hoz egyet.Felhívtam 1 héttel később, még nem talált gáztervezőt de keresni fog.Azóta eltelt 2 hét.
Értem, hogy sok munkából tudnak válogatni, az egyik utalt is rá, hogy az újépítésű házaknál jó az ilyen munka mert ott kedve szerint építi ki a gázvezetéket stb,itt meg már az adott körülményekhez kell igazodni.
(még csak bontani sem kell a beton mert a padló alatt futnak a vezetékek egy árokban és mindenhol felszedhető a parketta - csak a fürdőben kell kibontani de azt meg a kőműves fogja csinálnio ha végre lenne gázosunk aki kijönne.)
A 4 milliós ajánlattal meg az a baj, hogy egyrészt sokalljuk, másrészt meg ott a szakin látszik hogy a saját sémái szerint dolgozik, mivel a többiek mondtak alternativákat is, hogy mit hogy lenne jobb, kevesebb az anyagdíj is stb, szóval lehet variálgatni, de a 4 milliós szaki az meg amit kitalált az van, és bizonyos részei laikusként sem tűnnek ügyfélbarátnak, de hát nyilván én fizetem neki nem érdeke, hogy olcsóbb legyen)
Csak az a része bosszant, hogy 1 hónap eltelt, és annyi gerinc nincs bennük, hogy bocs nekünk ez túl nagy munka, nem szimpatikus vagy bármi.
Holott 2-3 milliót biztos ki kell csengetünk, mert ugyan a 4-et nemt tartjuk reálisnak de az nyilvánvaló hogy 2.5-3m alatt nem ússzuk meg.
Illetve, ti felhívnátok ezeket a szakikat hogy kössz szépen, hogy nem szóltok vissza?
Nyilván már úgysem csinálják meg, de feszültséglevezetésként talán megérdemelnék.
Szinte semmire nem hívok szakit mert úgy bsznak át mint a szart, nagyon sok pénzért és szarul dolgozva.
A gázt nem lehet megspórolni egykönnyen, mert az azért nem játék.
Hétvégén raktam fel egy készülő szobába radiátort, meg kötögettem a csöveket, falat véstem nekik, stb. Szerintem 100-200e Ft alatt tuti nem úsztam volna meg a munkadíjat, plusz az anyagra is biztos többet elszámoltak volna mint amennyiért én megvettem magamnak a szerelvényboltban.
A 4 misiből mennyi a gázos meló?
Tehát a gázterv meg a gáz csövezés, engedély, stb?
Vagy 4 misi csak a fenti fűtés-vizes meló?
Mennyi ebből az anyag?
A 4 millióból 1.8m az munkadíj, 1 millió az anyag.
A gázterv 150 ezer körül.
(a többi a cirkó+radiátorok)
Hány darab radiátort kell feltenni?
Szerintem nagyon drága amúgy. Tudod sok szaki nem reálisan számolja a munkadíjat (lehet számolni se tudnak, nem tudom), hanem úgy, hogy az anyag díjat hozzáadják mint munkadíj.
Tehát 4M mínusz 150e gázterv meg egyéb apróságok és akkor legyen az eredmény 3.6M, ennek a fele pont 1.8M, tehát 50% munkadíj.
Persze azért van árnyoldala is a dolognak, magamnak csináltam kb mindent eddig és azért látom, hogy kemény meló pl a fűtést szerelni, falat vésni, a csöveket préselgetni. Igaz én kézi préssel dolgozom, ők meg gépivel fognak ami nem kér izommunkát. Viszont tény, hogy drága szerszámok kellenek. De még így is nagyon drágállom.
De számít, h mennyi radiátor lesz...
Szerintem ne télen kezdj vizes fűtés átépítésbe. Ilyenkor gondolom a gyors hibajavítások lefoglalják őket.
De felhívni érdeklődni lehet hogy ne feledkezzen meg rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!