Miért nincs arra lehetőség, hogy ha az egyik lakó viselkedése annyira zavarja a szomszédait, hogy nem akarnak tovább együtt lakni vele, akkor kérvényezhetnék, hogy kötelező lenne az illetőnek elköltöznie onnan?
Ha az illető alkoholista nő, akkor esélytelenek vagytok (tapasztalat). Minden egyéb esetben, annyit tudtok tenni, hogy amint valami olyat csinál, ami valami előírásba ütközik (ez lehet házirend is), azonnal szaladtok a megfelelő hatósághoz.
Mivel ez nagy strapa, érdemes felosztani, hogy melyik üggyel mely lakótársak foglalkoznak.
"Ha az illető alkoholista nő, akkor esélytelenek vagytok (tapasztalat). Minden egyéb esetben, annyit tudtok tenni, hogy amint valami olyat csinál, ami valami előírásba ütközik (ez lehet házirend is), azonnal szaladtok a megfelelő hatósághoz.
Mivel ez nagy strapa, érdemes felosztani, hogy melyik üggyel mely lakótársak foglalkoznak."
Szerencsére nem saját helyzet miatt írom. És mint minden esetben, itt is előfordulna visszaélés. De az szerintem nem teljesen igazságos, hogy ha pl. olyan bűz terjeng állandóan egy lakótól, hogy majd kifordul az ember bele (nem arra gondolok, mikor meghalt, hanem pl. nem fürdik és nem takarít), és/vagy állandóan hangoskodik éjjel, hogy nem lehet tőle aludni, stb. tehát ha nem szimplán arról van szó, hogy nem kedvelik a többiek, hanem mint írtam, a mindennapi életüket lehetetleníti el, és az összes környező lakó szenved miatta, és már annyi gondot okozott, hogy betelt a pohár mindenkinél, és nem hajlandó változtatni ezen, hogy akkor a szomszédainak kelljen elköltözni, ha normális életet akarnak.
Ha büdös: jegyzőnél birtokvédelem, de az ÁNTSZ-nél is be lehet jelenteni szerintem.
Ha zajong: rendősrés, csendháborítás. Hosszabb távon azt is a Jegyzőnél lehet intézni, mert ez szintén birtokháborítás. Ha sokan vagytok, akkor nem is kell tetten érni, mert lesz sok tanú.
A közös képviselő amúgy mit mond? Miért nem ő javasolta ezeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!