Mennyire van szabad orvosválasztási lehetőség manapság, kötelező a lakóhely szerinti háziorvost, sztk-t igénybe venni, vagy bármelyiket lehet választani? Az állandó lakhely vagy az ideiglenes számít inkább?
Budapesti vagyok, de 3 évig vidéken laktam állandó lakcímen. Visszaköltöztem pár éve a XI. kerületbe, de akkor csak ideiglenes lakcímmel. Nemrég átköltöztünk a VI. kerületbe. Továbbra is a XI. kerületbe járunk felnőtt és gyerekhez háziorvoshoz. A VI. az állandó, a XI. lakásunk továbbra is ideiglenes lakcím (de nem élünk ott)
A nagy kérdés számomra a következő:
A XI. rendelőben nem írták még át a vidéki állandó lakcímemet a VI. kerületire. Ha átíratom, járhatok továbbra is a XI. kerületi "sztk"-ba, vagy kötelező a VI. kerületibe mennem?
(a XI.-ben megvannak a bevált orvosaink, vannak külön gyermek szakorvosok, ráadásul sokkal kulturáltabb rendelő, mint a VI. kerben)
Remélem, nem voltam túl bonyolult! :-)
Háziorvoshoz oda mész, ahova jól esik.
Én vidéki vagyok, fővárosi dokihoz járok. Amikor beutalót kaptam vizsgálatra a fejemet leüvöltötték, hogy miért nem Abdul doktorhoz járok (a név fiktív). Amikor mentem bemutatkozni, a beszélgetés nagy része az "ismételje meg kérem" kérés volt mindkét részről. Valahogy nem volt hozzá bizalmam...
Sajnos sok kellemetlenség lehet abból, ha az ember nem a lakhelye szerinti dokihoz jár, mert a szakrendelőket, a lakhely szerint kell igénybe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!