Ház alapozás hogyan történik?
Figyelt kérdés
Az egész ház alatt egy hatalmas betontéglatest van, mondjuk 12m x 10m x 1m?
Vagy csak körben a falak alatt csíkszerűen van a mély alap, középen pedig vékony betonlap?
szept. 13. 14:51
2/7 Telelő Teve válasza:
Ideális esetben lemezalap készül - kevésbé ideális esetben csak sávalap.
3/7 anonim válasza:
Dehogy van 1m vastag. Kiásták körbe az alapot, meg a főfalak alapját, telenyomták betonnal, aztán felzsaluzták amilyen magasra akarták az alapot, azt is feltöltötték betonnal, aztán feltöltötték földdel belül és betont rá, általában 15-20cm-nél nem többet. Legalábbis a régebbi építésű házaknál.
4/7 anonim válasza:
Én pontalapokat terveztettem, azokat egy vb gerenda fogja össze, amin a főfalak vannak.
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor én teljesen máshogy képzeltem. Úgy gondoltam, hogy egy 1 méter mély gödröt ásnak a TELJES ház alá és egy "betonkockán" lesz a ház.
Ennek megfelelően kb. 120m3 betont gondoltam bele. De akkor ezek szerint ez jóval kevesebb.
szept. 13. 16:22
6/7 anonim válasza:
2es választ töröljék. Egyébként az alapozási statikai tervet kell követni. Manapság az alapot is vasalják mint a koszorút.
7/7 anonim válasza:
Általában 80 cm mély sáv alap készül. Általában. Ez homokos, laza talajnál, illetve lejtős teleknél rögtön változik. Az építmény magasság is legalább ennyire lényeges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!