Leègett a házam, (kuka az egész) érdemesebb mobil vagy konténer házat venni?
Picik, de 5 millióért már láttam egész jókat. Amúgy meg ha a régit akarom felújítani akkor itt ott falat kell cserélni, a födém nagy része is el égett úgy hogy az egészet kell cserélni stb. Tehát többe kerülne a felújítás mint egy mobil/konténer ház.
A ház olyan 50-60m² körül volt. Egy percet nem laktam benne, fél éve lett az enyém. Az a szerencsém hogy van szolgálati lakásom, de pont ez miatt nem tudok munkahelyet váltani. Mert arra gondoltam hogy, nem tudom lehet e ilyet hogy akár 2 mobil házat össze építeni akkor már a 2x40-50m2 már nem lenne kicsi ház.
Télen hideg, nyáron meleg.
Nagyot nem spórolsz.
Hiába szigetelt, az nem olyan, mint egy téglaház.
Hűtés, fűtés sokba fog kerülni.
Biztos, hogy van osszeépítés lehetőség, mert az utcánkban van egy L alakú konténerház.
Elég pofás egyébként.
A konténer a legegyszerűbb, főleg, mert nem ég le. A kollégám ilyenben lakik, szendvicspanelből készült, de ő még kívül-belül tett rá 5-5 cm-es réteget.
szerintem nagyon jó, főleg, hogy barkácsolt rá egy tetőt, amiről a lefolyó esővizet gyűjti.
daruval beemelték a szintezett talpra, senki nem kért semmit(nem is kell)
Ahogy írják, télen hideg, nyáron meleg. A jobbakban 10 cm szigetelés van, de még az is gyenge. További nagy probléma, hogy vásárlás után folyamatosan csökken az értéke. Belterületen gondod lesz a önkormányzattal.
Amúgy meg ugyan úgy le tud égni. Gondolom nem betonból lesznek a bútorok.
Kevés pénzből még mindig egy felújítandó ház éri meg a legjobban.
Tudsz konténerháznak nevezett készházakat venni már egész jó áron és van amiben jól meg lehet oldani a hűtést is meg a fűtést is. Barátainknak egy téliesített faháza volt, emeletes, a 2 gyerekkel is jól ellaktak benne sok éven át, csak kellett a légkondi, anélkül kibírhatatlan meleg lett volna az emeleten nyáron.
Aztán sikerült megvenniük a szomszéd telket is és oda építkeztek, a faházat megtartották vendégháznak, aztán meg az egyik gyereké lett. Szóval akár faházat is nézhetsz, csak legyen téliesített, szigeteléssel, fűtéssel, hűtéssel.
Annak viszont nem sok értelme van, hogy 2 konténerházat kapcsolj össze, mert akkor feleslegesen lesz 2 konyhád. Praktikusabb ha a mobilházakból a nagyobb változatot veszed meg vagy esetleg tárgyalsz a gyártóval, hogy miképp lehetne kibővíteni egy hozzá kapcsolt résszel hasznosan. De az ilyen mindig nagyon drágítja, mert eltér attól amit tucatszám gyártanak.
Ha a telked megvan, akkor most a leégett ház helye MELLÉ vehetnél valami kisebb mobil házat vagy konténer házat, hiszen neked most elég lenne egy nappalikonyhás, 1 hálós is. Azzal a lakhatásod meg lenne oldva, az könnyű fűteni is meg hűteni is és árban is jobb a nagyobbaknál. Meg szállítani is könnyebb.
Aztán idővel elkezdhetnéd a leégett házat újjá építeni, ha kell falak áthelyezésével, az alap kibővítésével, vagy akár lebontva az egészet az alapjáig. Amikor elkészül akkor meg eladhatod a konténerházat vagy elköltöztetheted egy másik telekre esetleg nyaralónak, vagy megtarthatod és kiadhatod bérlőnek.
Ráadásul ha időközben máshol akarnál lakni akkor vihetnéd magaddal is akár a házadat. :)
Minek, ha van van lakásod?
Ha arra tervezel, hogy utána mi lesz, azzal meg gondolom ráérsz, félretenni, ötletelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!