Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Jurta építésnek mi a menete?...

Jurta építésnek mi a menete? engedélyköteles? Mire kell odafigyelni?

Figyelt kérdés

Adott egy üres külterületi telek. Oda szeretnék magamnak egy egyszerű, nem túlkomplikált, de lakható jurtát építeni.

Engedélyköteles? Hol tudok utánakérdezni pontosan? Ha a munkahelyemen lakcímet meg kell adnom, erre a telekre kaphatok?

Jurtaépítés mennyire komplikált? Láttam van olyan cég ami foglalkozik ilyesmivel, de kicsit sokallom az árát.

Végső soron egy beton alapon fekvő faszerkezetes, kupolás épületről beszélünk üveggyapot, vagy egyéb szigeteléssel elátva, kívülről egy nagy sátorral?

Ha fával akarok fűteni, hogy oldjam meg a kivezetést?

Akinek van a témával kapcsolatban tapasztalata a tanácsait szívesen fogadom.

köszönöm

aug. 30. 16:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Láttam túlkomplikált, túlmodernizált, már háznak minősülő jurtákat. Egy jurta előnye a könnyű szétszerelhetőség és összerakás. Tehát mobilis, változtathatod a helyét.

A passzív háznak alakított jurta amiben minden van, azt sokkal nehezebb elbontani és új helyre felállítani. Én ezt túlzásnak érzem.

Nem egy sátorra gondoltam egy vödörrel. Nyilván legyen benne villany, víz és egy fűtés télire, meg persze szigeteléssel legyen ellátva

aug. 31. 08:54
 12/15 anonim ***** válasza:
Mivel ingóság, oda teszed, ahova akarod.
aug. 31. 10:52
 13/15 A kérdező kommentje:
Jól van, meglátjuk. Kell hivatalos helyen ezután érdeklődni? Pl polgármesteri hivatal, vagy egyéb helyen? Akkor mivel ingóság, nem minősül épületnek, tehát nem engedélyköteles.
aug. 31. 11:16
 14/15 anonim ***** válasza:
Polgármesteri hivatalban vagy a helyi jegyzőnél mindig érdemes érdeklődni, mert ha nem tetszik nekik valami, így vagy úgy mindig alád tudnak tenni.
aug. 31. 13:55
 15/15 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm mindenkinek.
aug. 31. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!