Jurta építésnek mi a menete? engedélyköteles? Mire kell odafigyelni?
Adott egy üres külterületi telek. Oda szeretnék magamnak egy egyszerű, nem túlkomplikált, de lakható jurtát építeni.
Engedélyköteles? Hol tudok utánakérdezni pontosan? Ha a munkahelyemen lakcímet meg kell adnom, erre a telekre kaphatok?
Jurtaépítés mennyire komplikált? Láttam van olyan cég ami foglalkozik ilyesmivel, de kicsit sokallom az árát.
Végső soron egy beton alapon fekvő faszerkezetes, kupolás épületről beszélünk üveggyapot, vagy egyéb szigeteléssel elátva, kívülről egy nagy sátorral?
Ha fával akarok fűteni, hogy oldjam meg a kivezetést?
Akinek van a témával kapcsolatban tapasztalata a tanácsait szívesen fogadom.
köszönöm
5. Átminősítésre olyan lottó 5-ös. Haverom apjának is mákja volt, hogy a polgármesterük neje vett mellette telket, és lakásokat építtetett oda, és így..., csak sikerült.
Kérdező, a fűtés: Keress rá a neten, vannak magyar szakfórumok és videók. https://www.youtube.com/shorts/WlzkX3NJJGA
Sok jurtás cég úgy hirdet higy nem engedély köteles. De, az! Volt ebből pár bírósági ügy...
100légköbméter alatti NEM emberi tartózkodásra szolgáló építmény az ami nem engedélyköteles !
Felejtsük el ezt van alapja nincs alapja dolgot.
Bejelentkezni pedig oda lehet ahol a térképmásolaton van epulet feltüntetve. Az nem számít hogy 1x1 m-es kutyaól.
Jelenlegi szabályozás mellett ingóságnak minősül nem pedig épületnek így engedély nem kell hozzá... de ha olyan településen élsz ahol problémázhatnak ha pl belerondítasz a településképbe, abból lehet baj...
Szóval tihanyban nem ajánlom, de micsajröcsögén nyugodtan, még örüpnek is, ha oda akarsz menni lakni.
"Jurtaépítés mennyire komplikált? Láttam van olyan cég ami foglalkozik ilyesmivel, de kicsit sokallom az árát.
"
Megválaszolhatattlan a kérdésed, az igényeid ismerete nélkül...
A jurta alapjáraton egy fa szerkezetű sátor... de az a fa szerkezetű sátor lehet egy szigetelettlen ponyva, ami .egvéd az esőtől, meg lehet egy full modern passzívháznak megfelelő építmény is... szóval a néhány százezertől a rendes ház áráig, kerülhet akármennyibe az igényeid függ ényében.
Saj os én éltem olyan élethelyzetben, hogy megtanultam, hogy lakni kompromisszumokkal akármiben lehet... én olyan 4négyuetméteres bádogsufniban éltem 3évet, amihez mérten egy 5méter átmérőjü jurta ami csak egy ponyvával van letakarva és nincs benne semmi csak egy vödör ha éjszaka kuláznod kell, is modern luxusnak hangzik ahhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!