Földmérés menete, hogyan zajlik?
Semmi nincsen ingyen. A földhivatal oldalán megtalálod ami kell:
"Szabad kapacitás függvényében a járási hivatlok földhivatali osztályai végeznek földmérési munkát megrendelés alapján (megosztás, épületfeltüntetés, telekhatár kitűzés, házhelyosztás, kisajátítási és megvalósulási térképek készítése stb.)."
De a valóságban ezt szerintem külön kell végeztetned földmérővel.
Az árára meg itt egy példa:
Köszi. Pont ez a bajom, hogy br 95k-t kérnek a telekhatár kiméréshez (ami annak függvényében, hogy 3 db sima kis garázshoz kellene, szerintem irreálisan sok). Tudom, tudom, nem sok, én vagyok csóró.
Bemegyek holnap a földhivatalba megérdeklődni.
ha lehet, inkább ne panaszkodj..azzal szánalmassá válsz. Minden annyi amennyi.
...méghogy ingyen?..röhögnöm kell.
A földhivatal majd elzavar, felesleges 1 órát sorban állnod ezért.
Keress egy földmérőt aztán az majd intéz mindent, neked csak annyi dolgod lesz, hogy fizetsz. Olcsóbb nem igen lesz!
A másik dolog pedig, ha találsz egy földmérőt aki viszonylag hamar oda ér hozzád, rendeld meg a kitűzést. Mert, ha árajánlatokkal szórakozol még jövő ilyenkorra sem lesz meg...
4-es és 5-ös, köszönöm.
Keresek földmérőt a környéken.
Igazából van egy garázssor, középen 5 üres telek, abból 3-at megvásároltam, oda szeretnék 3 garázst építeni, de nem szeretnék semmi vitát vagy problémát a későbbiekben, ezért gondolkodtam a kijelölésen. Az első megvásárolt telek mellett már áll egy garázs, szóval elméletileg az a határ pontosan megvan (vagy ha nem is volt meg amikor építették, és a mellettem lévő garázs nem pontosan a telekhatárán épült, amúgy sem tudok semmit csinálni már vele)
De lehet, hogy túlgondolom, és simán csak be kell építeni a szabad telkek 3/5-ét, nem lesz belőle a későbbiekben vita.
7-nek igaza van.
Kérdező, ahogy leírtad a helyzetet, nem lehet hogy csak annak a teleknek a tulajdonosát kellene felkeresned akiével szomszédos a te telked és még nincs ott garázs?
Elméletileg tudjátok a telek méretét, hogy hol lehetne a határa. Ha ketten együtt mentek ki és úgy jelölitek ki a kettőtök telkének közös határát, akkor ezzel később sem lesz majd gondod. Persze lehet hogy nem sikerül megegyezni benne, de talán érdemes lenne megpróbálni mielőtt költesz rá.
Kimentek, közösen kiméritek, kijelölitek a határt, készítetek róla pár képet, hogy el lehessen tenni a jövőre, hogy bizonyítsa a közös megegyezést és vége is a problémának.
8-as és 9-es, a probléma az, hogy ahol még nincs garázs, azon van vagy 10 követelés mindenféle adósság miatt a telek értéknek sokszorosára, a tulaj meg ismeretlen helyen van (hajléktalan?), így megkeresni és elérni se tudom. A korábbi címén nem tartózkodik, az ott lakók nem tudják, hol van. Nem tudom mi ennek a menete, de az első követelés már vagy 10 éve bejegyzésre került, nem tudom, hogy árverezni fogják-e, és ha igen, mikor.
Szóval az egyik oldalról a telekhatár megvan, mivel ott áll egy garázs, ha az nem is pontosan a telekhatárra épült, nem tudok vele mit kezdeni.
Elméletileg a onnan kimérem magam a 3*19nm-rt, meglesz az én parcellám, és maradnia kell még 2*19nm-nek ami a szomszédé.
Nem hiszem, hogy ha véletlenül 5-10cm-rel tévedne az ember, hogy ebből a jövőben lehetne-e vita, ezt szeretném elkerülni. Az a baj az ilyen pici dolgokkal, hogy a járulékos költségek ugyan akkorák, mint a családi házakra vagy a több száz milliós befektetésekre sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!