Kőművesnek milyen engedélyekre van szüksége hogy házat építhessen?
Figyelt kérdés
Gondolom be kell valahol jelenteni hogy kőműves vagyok kell egy vállalkozás és ennyi?aug. 24. 19:40
1/7 Mad Max2 válasza:
A kömüves terv alapján éípti a házat
A terveket egy mérnök késziti el
Amugy ha aza kérdésed hogy kömüves egyéni vállalkozó hogy lehetsz?! Ha van szakírányú végzetséged.
Ha nem egyéni vállakozó vagy akkor nem kell hogy neked szakírányű végzetséged legyen, mert hogy majd alkalmazottaid lesznek
2/7 A kérdező kommentje:
Még nincs kőműves végzettségem de meg akarom csinálni. Az a kérdés ha megvan a szakma és csinálok egy vállalkozást kell e még valami engedély vagy bármi hogy vállalkozóként dolgozhassak. Nem a ház terve érdekel, meg az engedélyeztetés. Hanem ha vállalkozok és megvan a kőműves szakmám kell e még valami engedély valamilyen hivatalnál, hogy dolgozhassak mint kőműves? Keresgetem közben az interneten és azt találtam hogy a vállalkozói tevékenységet az iparkamaránál be kell még jelenteni. Gondolom akkor ez minden?
aug. 24. 21:29
3/7 anonim válasza:
A neten megtalálod milyen végzetséggel milyen tevékenységeket végezhetsz. Könnyen eltudom képzelni hogy bizonyos dolgok mestervizsgáhóz vannak kötve.
4/7 A kérdező kommentje:
Elvileg a [link] foglalkozik azzal, hogy tevékenységi körökre lebontva leírja milyen végzettségre van szükség. Más rendszerről nem tudok.
aug. 24. 22:07
5/7 anonim válasza:
Kőműves végzettséggel vállalkozást indíthatsz, aminek a tevékenységi körébe felveheted a kőműves munkákat. A házépítés viszont nem csak kőműves munkákból áll, tehát ha kompletten akarod felépíteni, akkor más tevékenységi körökre is szükség lesz. Ezek egy részéhez szintén végzettség szükséges.
6/7 anonim válasza:
Mestervizsga köteles vállalkozások.
"Kőműves, ács-állványozó, vízvezeték és központifűtés-szerelő, gázvezeték és gázkészülék szerelő, villanyszerelő tevékenységek önálló gyakorlásához"
7/7 A kérdező kommentje:
Én villanyszerelő vagyok és abban is dolgozom, miért kéne mestervizsga a vállalkozáshoz? Ha tanítani akarok diákokat akkor kell a mestervizsga.
aug. 25. 13:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!