Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Az önkormányzat jogosan NEM...

Az önkormányzat jogosan NEM engedélyezhet kapubeálló kiépítését, hogy " akkor mindenki ilyet akarna, és ők ezt nem engedhetik "?

Figyelt kérdés

Röviden a sztori!

Vettem egy ingatlant. A kapubeálló közvetlen úgymond a házba visz be. Nem pedig a porta irányába van kiépítve. Esélytelen hogy beálljak az udvarra autóval vagy bármi mással. Kérvényeztem hagy építsek egy olyan beállót ami a portára bevisz, és ehhez kérném az engedélyük ( nem anyagi segítséget vagy bármi ilyesmit kértem csak egy papírt, csinálhatom). De ezzel nekem két beállóm lenne... És ők ezt nem engedélyezhetik mert akkor mindenki dupla beállót akarna. Annyi a bibi, hogy más betud állni a portájára én pedig nem. A rosszul kivitelezett beállót ha ennyire nem tetszik neki kötelezhet hogy én bontsam el? Ők tették rossz helyre.. Megteheti, hogy nem engedélyezi olyan címszóval, hogy " akkor más is ilyet akar majd és ezt ő nem hagyhatja "?

jún. 13. 22:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Vettem egy ingatlant."

Megtekintett állapotban.......

Ez ilyen, egy telek, egy útcsatlakozás.

Kapu lehet bármennyi, de kiépített útcsatlakozás csak 1.

Teljesen jogosan nem engedik.

jún. 13. 23:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Csak a házat így lehetetlen életvitelszerűen használni. Az autót kint kell hagyni az utcán. Ilyen hogy beálljak vele az udvarra, vele garázsba vagy bármi lehetetlen. Ha mondjuk tűz van akkor a tűzoltó sem tudja megközelíteni vagy bármi hasonló.
jún. 13. 23:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Règit megszünteted, újat csinálsz, ès egy marad.
jún. 14. 06:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szüntesd meg a régit. És csinálj egy újat.
jún. 14. 07:02
 5/8 anonim ***** válasza:
44%

"A kapubeálló közvetlen úgymond a házba visz be"

Ezt nem értem. Hogy néz ez ki? Sorházról van szó?

jún. 14. 09:48
 6/8 anonim ***** válasza:

"Ha mondjuk tűz van akkor a tűzoltó sem tudja megközelíteni"

A tűzoltó nem áll be az udvarra, megoldja.

jún. 14. 11:46
 7/8 anonim ***** válasza:

"Kapu lehet bármennyi, de kiépített útcsatlakozás csak 1."

Nem is értem. Nekem két kapubeállóm van. 27 méteres utcafronton. (Debrecen-Józsa)

jún. 14. 15:07
 8/8 anonim ***** válasza:

7

A valóság és a szabályok sokszor eltérnek, a múlt homályába vesznek.

Szabályosan csak 1 lehet.

jún. 14. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!