Túlszámláz a kivitelező, mit lehet tenni?
2!ugyanezt akartam mondani.
Nincs számla? Nem is ismerjük egymást, sosem jártál erre. Viszlát! 🤣
Ott van a hiba, hogy ELŐRE kellett volna megegyezni az árban és számla alapján kifizetni az anyagokat. A munkadíj és a hozott anyagok ára az ami a vállalkozón múlik, a beszerzett anyagokat neki számlára kellett vennie az is kellene elkérnetek tőle fizetés előtt.
Sajnos sokan beleesnek ebbe a hibába. Nálunk ebben a percben is dolgoznak a fürdőszobán, de az első volt, hogy a munkák ismeretében először megegyeztünk, hogy mennyibe fog kerülni. Amíg ez forintra nincs tisztázva - a végösszeg, nem óradíj - addig el se kezdjük. Közben most ment el a párom épp csemperagasztóért, pár napja én vettem meg a járólapot és amikor kihozták a betont akkor én fizettem ki a tüzépesnek közvetlenül.
A lényeg, hogy a munkát fizetjük ki amit el kell végezni és az nekünk már mindegy hogy egyedül csinálja valaki vagy 2-3 ember dolgozik rajta, 2 nap alatt lesznek készen vagy visszajönnek még holnap is - ettől az ár nem változik, mert megegyeztünk egy fix összegben.
Nekünk is volt előtte hogy átvertek mások és kiderült, hogy az a "kedvezmény" amivel hirdették magukat, hogy nem adnak számlát és akkor nem kell az ÁFA-t is kifizetnünk, pedig nekünk kellett volna a számla mindenről rendesen, csak sajna nem volt még 25%-nyi pénzünk rá utólag. ha előre tudjuk akkor nem velük csináltatjuk meg. Szóval most okos vagyok már, könnyen tudom azt mondani neked, hogy nem így kellett volna, de ennek mi is megfizettük a tanulópénzét korábban, sajnos ez most a tiétek.
Ragaszkodhatsz a számlához, de akkor olyat fogsz kapni amiben leírják ugyanezt csak még megnyomják az adóval is. Számla nélkül viszont nem tudsz reklamálni, ha valamit rosszul csináltak meg - mi így jártunk az említett dologgal amiben átvertek.
Mivel nincs előzetes írásos árajánlatod amiben benne lenne, hogy pontosan annyiba fog kerülni amennyit te gondoltál, nem is fogod tudni bizonyítani, hogy nem ebben egyeztetek meg mint amiről most papírt adott neked a kivitelező.
Dehogynincs mindenhol előre árajánlat! Ki van függesztve.
És számla is legyen reklamáció esetére. Anélkül bottal ütheted a nyomát a pénzednek. Ne hagyd magad!
#7 " De most ez nem ugyanolyan, mintha elmegyek fogorvoshoz és egy koránára kér fél millió ft-ot? Ott sincs árajánlat, de mégis a piaci ár többszörösét kérné el..."
A fogorvosnál van előre kiírt ár és nem kérhet el többet. Ahogy egy autószervízben is előre megszabott árakkal dolgoznak - HA legálisan dolgoznak.
Lehet tenni. Előre árajánlatot kell kérni és abban megegyezni - írásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!