Modulházat szeretnénk építettni. Melyiket válasszam?
Rengeteg lehetőség van. PL:
Redbox, LSH, Imperial stb.
Nekünk teljes készültséggel kellene az épület. Legalább 80m2, mert a 2 gyerekes csok-ot is fel szeretnénk venni.
Még nem találtuk meg az igazit.
Nektek melyik vált be?
Melyik a legjobb ár-érték arányban egy teljeskészültségűnek?
Tudom, hogy szerkezetkész és félkészben is erős 1-1, de csak addig.
Szóval a kérdésem, hogy ti melyiket ajánlanátok?
Még nem láttam nagyon előnyét az ilyen házaknak.
Ahogy most megnéztem az árakat, még abban sem jobbak. Egy 81nm-es redbox ház 31 millióba kerül és ebben nincs benne az alapozás költsége meg a belső burkolatoké.
Mi a gond a rendes építkezéssel? Ha van ennyi pénzed abból rendesen is lehet rövid idő alatt építkezni.
Azt hogy érted, hogy folyamatosan csökken az értéke?
Nyugaton azt furcsálják, hogy mi meg a téglához ragaszkodunk úgy, hogy technológiailag fejlettebbek a modulházak. Mondjuk szerintem indokolotlanul drágák a kulcsrakész verziók.
A Redbox 81nm az bruttó és jó, ha eléri a 70 nettó nm-t. Így nem elég a 2 gyerekes csoknak a nm.
Ebben nincs benne az alapozás.
Az összeszerelés se kulcsrakész. Sőt nem is szeretnének ezzel foglalkozni. Villany, víz szerelő, burkoló, festő még legalább kell hozzá. (+még ki tudja)
Ők is tipikusan azok közé tartoznak a piacon, akik nem akarnak bajlódni a szépítéssel/beszereléssel a helyszínen. Meg ügye maga a ház összeszerelésénél a munkásoknak oda el is kell jutniuk(+költség a fuvardíj) vagy szállást kell nekik fizetni.
Szép meg jó, meg a technológia is csak hát nem mindegy, hogy 5% áfával megvan minden is vagy csak egy vmilyen készültségi fokozattal a ház és akkor fizethetsz/szervezhetsz mindent magad akárhogy, akármilyen áfával. És akkor majd akármikor készen lesz a házad, ami áll kb. 2 hónap alatt csak beköltözni nem fogsz tudni, mert várod a mesterembereket. Akik ugyan úgy várnak egymásra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!