Olcsóbb egy 2 szintes mediterrán stílusú ház felépítése mint egy 1 szintes amerikai stílusué?
Figyelt kérdés
A lakóterületük ugyan annyi.jún. 29. 20:00
1/9 anonim válasza:
Nem olcsóbb, nem azon múlik, hogy milyen stílusú
2/9 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép válasza:
Ha a mediterrán stílus kimerül abban, hogy terrakotta színű a tetőcserép meg kovácsolt vas korlát van az erkélyen, akkor ezek nem befolyásolják lényegesen az árat. De ilyen külsőt ma már egy építész sem tervez szívesen, a mediterrán az főleg a nagyon ciki kategóriába került, nem adják hozzá a nevüket. Még a burkoló is tahónak néz, ha nagyon cirádás mediterránt műkövezést kérsz tőle, hiába volt az a divat 20 évvel ezelőtt.
3/9 A kérdező kommentje:
De azon mulik gondolom hogy 120m2 1 szinten van vagy 2 szinten. A hangsuly itt most nem a haz stilusan van csak azert irtam mert az amerikai stilusu hazak 1 szintesek szoktak lenni
jún. 29. 20:57
4/9 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép válasza:
A lépcső plusz költség, de a 2 szintes ház takarékosabb az alappal és a tetőfelülettel, így alapvetően ez is kevéssé befolyásolja a négyzetméter árat, a két hatás nagyjából ki szokta oltani egymást. Az viszont számít, hogy amerikai stílus alatt konkrétan könnyűszerkezetet értünk-e, vagy csak egy kibővített Kádár kockát.
5/9 A kérdező kommentje:
Ugy tudom amerikai stilusunak azt mondjak aminek a teto nem olyan meredek. Mondhatni mint egy kadarkocka de nem feltetlen kocka alaku, nemelyikben garazs is van.
Ehez hasonlo csak nem feltetlen van rajta kő az ablak alatt : [link]
Tegla epitesu
jún. 29. 21:08
6/9 anonim válasza:
A telekméret ugye a kérdés, mert ha nem olyan hatalmas a telek, akkor azért nem mindegy mennyit vesz el a ház
7/9 A kérdező kommentje:
Van elég telekméret, elfére 1 szintes ház is. A kérdés hogy melyik költséghatékonyabb
jún. 29. 21:25
8/9 anonim válasza:
Azt hittem az Amerikai stílus alatt könnyűszerkezetes házat értesz.
9/9 anonim válasza:
Ha kihagyjuk ezt a stílus dolgot a kérdésedből, szerintem a kétszintes lehet olcsóbb, mert kisebb alapozás és tető kell hozzá. De hát még annyi mindenen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!