Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan kell kiszámítani hogy...

Hogyan kell kiszámítani hogy mennyi cement víz és sóder kell a betonba?

Figyelt kérdés
Hogyan kell kiszámítani hogy mennyi cement víz és sóder kell? Tud valaki segíteni ebben? Egyenes hasábról van szó aminek a térfogata 56250 cm3. 0,24 es sóderrel. Kocsi beálló szegélyéhez kell. 4 az 1 hez soder cement szerintem elég kemény. Ez 56,250liter

jún. 23. 13:36
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Ha most megadom amiket kértél akkor ki fogod tudni számolni?

A 3:1:0,5 ös arany az súly arány, (kg) nem térfogat. Ez még a zsákon is rajta van, youtube sem kell.

De egy lapát sodernek nem harmad súlya az 1 lapát cement. Es arról nem is volt szó hogy a sóder milyen, ezt nem is kérdezte senki (egyébként o,24 es) de azt sem hogy a sóder nedves e vagy száraz. Vagy ugyan ez az arány a 0,4 es soderrel is mehet e?.. Meg hogy milyen cementet kell alkalmazni hogy a kemenység amit valaki szeretne az meglegyen. Ezek igazak.

De en nem erre lettem volna kivancsi, hanem arra hogy a meglévő térfogatothoz hogyan kell kiszámolni az anyagokat 3:1:0,5 ör aránnyal.

A cement víz arány 1:0,5.

De ha megvan a kiszámítás akkor az arányokat is lehet változtatni barhogyan.

Elment a téma a részeg köművesektől a kész száraz betonon keresztül sokfelé.

Ezeket is szivesen olvasom de a kerdésre nem kaptam valaszt

júl. 26. 09:25
 32/32 anonim ***** válasza:
Azt azért elhiszed ugye hogy rajtad kívül nincs, nem volt, és nem lesz ebben az országban aki úgy kevert betont: 56250 cm3 beton kell, és egy evőkanállal se maradjon belőle de elég legyen???
júl. 26. 09:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!