Hogyan kell kiszámítani hogy mennyi cement víz és sóder kell a betonba?
Képzeld jó lett. De ha nem tudsz a kérdésre válaszolni akkor froclizni minek jösz ide?.. nincs jobb dolgod? Ki lehet keverni de hogy felesleges anyag ne maradjon, es pontos legyen ahhoz pontosan kell kiszámítani. Ezt te sem tudod. Ugyhogy maradj ki ebből. Köszi
Nincs a youtubon ez, ha megtalaltad miert nem osztottad meg? Veled is csak eggyel többen vagyunk.
Köszönöm, de nem jó.
Annál több betonozási munka van. Masrészt nem lehet adalékokat hozzáadni, mert a gyártó nem javasolja. Mielőtt részletekbe mennénk.. ha nem tudod hogyan kell , akkor megköszönöm az ötleted.
A száraz beton tele van adalékokkal.
A sakret kültéri beton/esztricht (mind2 egyben igen) konkrétan kötésgyorsítót tartalmaz és amúgy remek minőség.
Milyen adalék kell neked és mire?
Csináltam hatalmas 3 személyes hintát a gyerekeknek és 6 lábát betonoztam be, jó mélyen. Kevertem a betont, ráadásul keverőszárral, semmi extra. A klasszikus 1 lapát cement 3 lapás sóder elvet toltam. Tökéletes lett. Kőkemény.
Ugyanígy csinálta sógor is a garázs vagy terasz alapot. Ennyi, mit szőrözöl ennyit?
Egy darab betonon nyűglődsz 34 napja.
Elképzelem, mit tennél ha egy gépjárműben kellene egy egyszerű izzót kicserélni, vagy összerakni egy lapra-szerelt asztalt mert a betonozáshoz képest az egy hatalmas tudást igénylő munka.
"Ki lehet keverni de hogy felesleges anyag ne maradjon, es pontos legyen ahhoz pontosan kell kiszámítani"
Olyan nincs hogy pontosan. Tűréshatárok vannak mint mindenhol a műszaki életben... Ezt nem lehet úgy kiszámolni, ahogy gondolod. Az elemi fogalmakkal sem vagy tisztában. Víz-cement tényező, konzisztencia, keveredési arányok, szilárdsági tényező, tömörítési faktor, sóder összetétele, stb.
Nem ez volt a kérdés.
34 napja senki nem tudja a választ.
Ez egy valamennyire értelmezhatő válasz.
Nem vagyok köműves de ezeket amiket emlitesz tudok róla. Az a baj hogy ahol felporladt a beton, valahogy igy keverhették ki, mert ilyenekkel nem számoltak szerintem. Meg ha egy konkrét térfogatot kell kiönteni megfelelő betonnal akkor kell számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!