Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vettem egy telket, amin van...

Vettem egy telket, amin van egy öreg omladozó ház, ami már félig össze is van dőlve. Földhivatal térképén fel van tüntetve az épület háznak. Ha elbontom és építek a helyére egy új házat, az helyreállításnak számít?

Figyelt kérdés
Ez esetben szükséges egyszerű bejelentést tenni az ÉTDR rendszerében? Úgy olvastam helyreállításhoz nem szükséges bejelentést tenni.

2024. jún. 16. 00:12
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Nem. Az új építésnek számít, de ha a helyére pontosan akkora ház épül, külalakra hasonló és közben nem jelentenek fel, míg a bontás és építés zajlik, és hacsak nem Tordai Bencének hívnak, akkor ilyesmiből galiba nem szokott lenni.
2024. jún. 16. 07:29
 2/6 A nagy Levin ***** válasza:
18%
Volt egy ismerősöm, aki hasonló helyzetben egyesével építette újjá a falakat, majd a tetőt, de szerintem ez is szabálytalan.
2024. jún. 16. 08:25
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha ugyanazt az alapot használod fel (tehát felülnézetből ugyanolyan lesz), akkor eltekintenek olyanoktól, minthogy mekkora a telekhez képest vagy mennyire van a kerítéstől eg yújabb szabályozás szerint. De be kell jelenteni mindenképp, hiszen gondolom, nem helyreállítani fogod, ha pl. lesz tetőtér beépítés vagy más lesz a homlokzat... stb.
2024. jún. 16. 08:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Most ez is olyan, hogy amennyiben a hatóság tudomására jut, úgy megbírságolnak, hiszen ez szabálytalan. Ha viszont mákod van és éppen nem légifotózzák a városrészt rajta az építkezéseddel (ma már minden nagyobb önkori ezt csinálja) úgy megúszod.
2024. jún. 16. 08:44
 5/6 anonim ***** válasza:
69%

Ha nem térsz el az alaptól felújitás lesz.Nem kell ezt túl ragozni.

Ez már rajt van a helyszín rajzon a Föld Hivatalnál.

2024. jún. 16. 08:59
 6/6 mindentudó99 ***** válasza:
Szomszéd ezt csinálja. Nyilván nem lehet de ugyanoda ugyanakkorát épít
2024. jún. 16. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!