Vettem egy telket, amin van egy öreg omladozó ház, ami már félig össze is van dőlve. Földhivatal térképén fel van tüntetve az épület háznak. Ha elbontom és építek a helyére egy új házat, az helyreállításnak számít?
Figyelt kérdés
Ez esetben szükséges egyszerű bejelentést tenni az ÉTDR rendszerében? Úgy olvastam helyreállításhoz nem szükséges bejelentést tenni.2024. jún. 16. 00:12
1/6 anonim válasza:
Nem. Az új építésnek számít, de ha a helyére pontosan akkora ház épül, külalakra hasonló és közben nem jelentenek fel, míg a bontás és építés zajlik, és hacsak nem Tordai Bencének hívnak, akkor ilyesmiből galiba nem szokott lenni.
2/6 A nagy Levin válasza:
Volt egy ismerősöm, aki hasonló helyzetben egyesével építette újjá a falakat, majd a tetőt, de szerintem ez is szabálytalan.
3/6 anonim válasza:
Ha ugyanazt az alapot használod fel (tehát felülnézetből ugyanolyan lesz), akkor eltekintenek olyanoktól, minthogy mekkora a telekhez képest vagy mennyire van a kerítéstől eg yújabb szabályozás szerint. De be kell jelenteni mindenképp, hiszen gondolom, nem helyreállítani fogod, ha pl. lesz tetőtér beépítés vagy más lesz a homlokzat... stb.
4/6 anonim válasza:
Most ez is olyan, hogy amennyiben a hatóság tudomására jut, úgy megbírságolnak, hiszen ez szabálytalan. Ha viszont mákod van és éppen nem légifotózzák a városrészt rajta az építkezéseddel (ma már minden nagyobb önkori ezt csinálja) úgy megúszod.
5/6 anonim válasza:
Ha nem térsz el az alaptól felújitás lesz.Nem kell ezt túl ragozni.
Ez már rajt van a helyszín rajzon a Föld Hivatalnál.
6/6 mindentudó99 válasza:
Szomszéd ezt csinálja. Nyilván nem lehet de ugyanoda ugyanakkorát épít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!