Hogyan kötnétek össze két épület alapját?
A tervem az, hogy egyrészt a kengyelekhez erősített 4 szál (2 felül, 2 alul) 8-as betonacél szálnak fúrnék 4 furatot a meglévő épület alapjába (8-as betonfúrószárral). A furatok kitisztítása után betonjavítóval kiönteném és bevezetném a 4 betonvasat. A betonjavító megkötése után az új épület sávalapját elkészíteném.
Emellett a sávalap megkötése után menne rá 2 sor zsalutégla, melyek között vízszintesen szintén betonvas futna, melynek ugyanúgy fúrnék egy furatot a meglévő ház falába/lábazatába és ott is ugyanúgy összekötném.
Szerintetek ez mennyire lenne így jó? Köszönöm a véleményeket!
Csinálni nem csináltam csak láttam köművest aki a bátyámnál dolgozott. Belefúrt a régi alapba négy lyukat. És lyuk méretü betonvasat ütött bele
Nagy kalapáccsal ütötte bele , ahogy láttam nem volt egyszerű. Majd ezelet
Én szóltam!!! Bárki küldte az alábbi üzenetet, szégyellje magát!
"Jaj szerinted mindenki annyira jogtisztelő mint te vagy? 😅 Egy nyamvadt vasbetonról van nem valami száz méteres betonépítményről te f@sz! 😂🤣"
8-as betonacél??
:DDDD
Azt b..meg kézzel elhajlítom...
3-assal értek egyet. Nem kéne összekötni. A két ház nem fog együtt mozogni.
Kivülről tegyétek rá a szigetelést és nem fog látszani a hézag.
De mindenekelőtt egy szakembert meg kell kérdezni mindenképpen!
"Nem írtam le minden részletet a kérdésben"
De elvárod hogy kész tervekkel szolgáljunk.
A 10-es vas is kevés.
Amit leírtál ahhoz hozzáértő mérnök, statikus kell aki kiszámolja neked hogy hova, mit, mennyit, mekkorát, milyen megoldással kell beépíteni.
Hidd el hogy olcsóbb lesz kifizetni a mérnököt, mint utána életed végéig javítgatni a repedéseket a tetőn meg a falakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!