Új házba melyik éri meg legjobban most anyagilag?
Figyelt kérdés
Központi fűtés tekintetében padlófűtés lesz az biztos. Ezek közül melyik érdemes kiépíteni?
Levegő víz hőszivattyú
Vegyes kazán
Gázkazán+ fűtőklímák (ugye kell a megújuló miatt)
Gázkazán+ egy két kályha
ápr. 21. 14:43
1/9 A kérdező kommentje:
"Sima" BB energiaosztályú házra gondolok, 130 négyzetméter lesz.
ápr. 21. 14:45
2/9 anonim válasza:
Gázkazán+fűtésre optimalizált klímák. Illetve ebben az esetben rá lehet kötni később egy vegyestüzelésűt is.
Nekem is így van.
3/9 A kérdező kommentje:
És gázkazánból elég lenne majd egy 14 KW-s?És megéri szerintetek a fűtőkazán+indirekt tároló a 300k felárat? A mai kombikazánok melegvízellátása is olyan még mint a régi átfolyós Fég vízmelegítőké, ahol először forró víz jön, és ezután jön a jó hőmérsékletű víz?Mert azokat utálom!
ápr. 21. 15:04
4/9 anonim válasza:
Én berakattam egy 30-t, mert nem sokkal több összegben. Tehát nekem alapesetben megvan a radiátoros rendszer, ami mehet mindkét kazánról és amellé jöttek a klímák.
Igen, ugyan olyan szar, tehát nem olyan, mint a bojler.
5/9 A kérdező kommentje:
Yep, akkor indirekt tároló az lesz és fűtőkazán lesz.
ápr. 21. 15:11
6/9 anonim válasza:
Jó, hát azért beszéld ezt át mással is. Ne csak az én véleményem legyen a mérvadó.
7/9 anonim válasza:
Azt vedd figyelembe, hogy a jelen és a jövő várható nyári időjárásai mellett a klíma egyre kevésbé kihagyható.
8/9 mindentudó99 válasza:
Meg hát hasraütésre akarsz kazánt méretezni? Majd a tervező megmondja mekkura kell. Egyébként kondenzacios kazán neg klíma szerintem elég.
9/9 anonim válasza:
Itt Magyarországon még 20 éve biztos van a földgáznak, szóval én arról hajtanám a padlófűtést. Azért is jó ez, mert így a HMV is megoldott. A hőszivattyúk fűtésben hiába nagyon jók, HMV-t ellátás nem annyira gazdaságos velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!