A szomszédban elkezdtek egy építkezést, a kerítéstől kb 3,5 méterre. Teljesen szabályos, hogy családi házas övezetbe építkeznek és egy csomó ablak néz az udvarunkra?
"Nem tűnik annak. "
Miért is nem?
Szabadonállo beépítés esetén 3m a minimum oldalkert mérete.
Fentiek alapján (ennyi infóból) ez rendben lehet!.
Sajnos annyi az előírás, hogy 3m legyen a telekhatártól.
Eddig úgy építkeztek a környéken, hogy nem láttunk be egymáshoz, nem zavartuk egymást a szomszédokkal. Most lebontanak egy családi házat min. 2, de néha 4 lakásos társasházat csinálnak a helyére, ahol csak térkő meg fű van. Ha kertben szellent valaki a 3. szomszéd is hallja, megszűnt a privát szféra. Én még szerencsés vagyok, mert a szomszédaim rendesek, de ez sok konfliktusnak lesz forrása. Ha a lakásban nyitott ablaknál beszélnek, és nálam az ajtó van nyitva, minden szót hallok, pedig nem akarom.
5#
6 ablak + 1 ajtó néz az udvaromra 3m-re a kerítéstől, földszint+emeletről.
Szabályos, semmit sem tehettem ellene, a kellemes kis nyugalmamnak annyi :(
A régi lakók mindenhol panaszkodnak az új szabályok miatt, de, ha változik is az már rajtunk nem segít.
5!
Igen, igazad van, jobb lenne több információ.
De tök szerint ez rendben van, ha a HÉSznek megfelel akkor ezzel nem lehet mit kezdeni.
Teljesen normális. Nekünk is így van a házunk és előírás volt, hogy ide kell építkeznünk. Arra az oldalra néz 2 szoba 150x150-es ablaka, 2 fürdőszoba, a mosókonyha meg a garázs felső keskenyebb ablaka is.
Telekhatáron levő háznak nem lehet normál ablaka a szomszéd felé levő oldalon, csak keskeny magason levő ablak. Ez nem telekhatárra épülő ház hanem csak előírja a HÉSZ, hogy minimum ennyi távolságot tartani kell az oldalhatártól. Nálunk ez 3m és ennyi van a kerítés és a ház között.
Ezért épült úgy a szomszéd ház - aminek felénk vannak a teraszai - hogy betonkerítést húztak fel hozzá. A zárt kerítés oldja meg a problémát, hogy a teraszukról be lehetne látni a hálószobánkba és fordítva.
Teljesen szabályos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!