A szomszéd telekre nem nézhet ablak - de én vagyok a szomszéd. Van kiskapu?
Szeretnék egy gazdasági melléképületet építeni. A faluban északi telekhatárra kötelező építeni. A problémám az, hogy több nyílászárót szeretnék tenni, az északi oldalra IS.
Nyílván normál esetben tiltja a törvény, (kivéve 1.8m+0.4m2), de a másik telek amire nézne az ablak, szintén az enyém, és 5m széles csík, ergó meglenne a 3m.
Adhatok "magamnak" engedélyt erre? Vagy ilyenkor mi a megoldás? Ha összevonatom a telket, akkor megint ott vagyok, ahol a part szakad, hiszen akkor az egész épületet megint el kell tolnom a telekhatárra.
Előre is köszönöm szépen.
U.I. nem a szomszédot szeretném kukkolni, csupán árnyékos helyen lakunk, és szeretnék több fényt bejuttatni.
#1: Én úgy tudom, hogy vízszinteshez képest 30 fok felett a tetőablak sem engedélyezett. Nálam a tető sajnos 50 fokos lesz.
#2: esetleg ismersz ilyen sztorit, ahol ezt megcsinálták? Ezt az engedélyt hová lehet beadni?
Ha nem nèzhet a szomszèd felè akkor nincs kiskapu. Vonasd össze a kèt telket össze.
Vagy tetőablakot raksz fel.
9-s, ez nem ilyen egyszerű. Ha csak egy ablakot rak be, akkor nem biztos, hogy más feldobja. Ha viszont épít vagy épületet bővít, akkor mindenképpen terveztetni kell, ahol az építészmérnök eleve nem tervez olyat, ami szabálytalan, és az építéshatóságnak be kell jelenteni. Ők meg majd ha elkészül, kijönnek és megnézik, hogy az épült-e meg, amit a mérnök megtervezett.
De még ha csak egy ablakot tesz be, én akkor is óvatosságra inteném a kérdezőt. Sose lehet tudni, ki látja meg, ki dobja fel a hivatalnál.
Én azt nem értem, egy gazdasági melléképületnél miért olyan fontos, hogy annyi ablak legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!