Az alábbi igényekre elegendő a 3x16A?
Nyilván, ha az a cél le lehet csapatni a megszakítót, ha mindent bekapcsolsz egyszerre.
De szerintem ésszerűen használva elég lehet a 3x16 A. Nagyon sok háztartás van ennyi árammal, sőt sok helyen egy fázis 20-25 amperrel is vígan elvannak (bár ott a villany főzőlap nem játszik).
A kedvezményes áramfogyasztás csak 1x32 A ig illet meg.
Már ez is mindent elbírna .Az általad leírt kérelem bekötése már 3 fázisnak számit,ezért magasabbak a költségek.Egyébként nem gondolom minden elektromos készülék egyszerre fog üzemelni.
3x16 necces.
Egy indukciós főzőlap 2x16A igénnyel rendelkezik. Így , de vissza szabályoz ha nincs elegendő áram. Viszont nem mindegy mennyi idő alatt főzöl meg. Persze a 2x16 az 4 zóna csúcsteljesítménye. Szerintem átlagba 2 zóna van használva kb 70% al.
Én ezt javaslom 2x16 + 1x25
Hát nem írtad le, mire kell, de látatlanban azt mondanám, elég. Viszont oda kell figyelni, mikor mit használsz, ami a mai világban amúgy is nagyon fontos, mert drága az áram, és veszélyes is mindent egyszerre nyomatni, akármilyen jól megvan csinálva a szerelésed.
Néhány gondolat még: a 3x16 amper nekem sosem volt szimpatikus, egyszerűen nagyon kevés a 16 amper 1 fázisra. Nagyon egyenlően kell elosztani, és ez nehéz, meg nem lehet mindent pontosan kiszámolni. Sokszor még egy jól átgondolt 1x32 is jobb szerintem.
A másik, a főzőlap: mindenki fél, hogy jajj, mennyit eszik a főzőlap. De egyrészt nem megy az egész nap, és mikor megy is, nem minden lapot használsz egyszerre. Vagy ha még egyszerre is használod, akkor sem megy mindegyik fullon egyszerre, mert állandóan ki be kapcsol, vagy csak részterhelésen megy, miután felmelegedett.
Na de olvastam ott egy olyat, hogy hőszivattyú, így azt mondanám a végére: 3x25 minimum. És ha már új házat csinál az ember, számold azt, hogy lehet 10-20 év múlva már az elektromos autó lesz az alap. Vagy 50 év múlva, mikor a gyerekedre hagyod a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!