Garázs lejáróhoz/autóbeállóhoz egy 5m hosszú és 2.7m széles területen 4 oszlop elegendő lenne polikarbonát tetővel, vagy szükség lenne min. 6 oszlopra?
Sziasztok! Egy segítséget kérnék egy beállóval kapcsolatban, ugyanis most szerezném be az alapanyagokat. Van egy remek kőműves brigád, akik a szigetelést fogják megcsinálni, s ezzel együtt, ők össze tudják rakni a beállót is.
Gyakorlatilag van egy garázslejáró a pincében/félszuterén helyiségben és a lejáró fölé egy előtetőt terveznék tenni. Egy 5mx2.7m -es területről van szó, nem hatalmas méret, s terv szerint, az egyik vége a kerítés oszlopjaira lenne fektetve, az oldalsó oszlopoknak pedig ki van vezetve a helye.
Méretre valami hasonlót képzeltem el, szintén polikarbonát (átlátszó) tetővel:
Itt a képen is, az első két oszlop a kerítésen fekszik, nekem is pont így lenne. :)
Egy 5m hosszú beállónál, elég lenne 4 oszlop (mint itt a képen), vagy esszenciális lenne a + 2 oldalsó oszlopok is? :)
Valójában egy kisebb gerenda is megállná a helyét, viszont esztétikusabb lenne, ha vastagabb oszlopokból lenne kialakítva. A kérdés, hogy 15x15 -ös oszlopok megfelelnének a célra, vagy ideálisabb kisebb, 12x12 -es oszlopokkal dolgozni? Továbbá, gondolkoztam, hogy fém legyen, vagy fa. A fa oszlopokat lényegesen kedvezőbb áron tudom beszerezni, valamint ugyanúgy festenem kell a fémet is, mint a fát. Szól bármilyen érv arra, hogy fémből legyen az autóbeálló, vagy mehet nyugodtan fából? :)
Szerintem elég 2 oszlop is, én a masszivabb, 15x15-öset javaslom. A polikarbonát tetőnél a legfotosabb az alátámasztás, kb. 1 méterenként legyen egy gerenda (azt hiszem, hogy standard méret a polikarbonátnál a 210-es és a 105mm-es szélesség, így célszerű a tartógerendákat is rendezni).
Én fát javasolnék, szerintem esztétikusabb és otthonosabb. mint egy fém szerkezet.
Én polikarbonátot biztos nem tennék fel.
Nem bír ki 20 évet se és szarrá porlad.
Bár te tudod , de minek süssön keresztül a nap.
Csak is cserepes lemez vagy trapézlemet menne fel .
EZek bírják az időt, napfényt is nem megy tönkre.
De Onduline hullámlemezt se ajánlok senkinek. Nekem nem bírt ki 20 évet és olyan lett mint a kemény papír amikor szét ázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!