Helyesen van e elvezetve az esővíz a ház tővénél?
a képen a jobb oldalon a szomszéd a 2 kis épület ereszlefolyoját a ház tövébe vezette. A második kéoen az állitása szerint egy dréncső van a kavics alatt ami elvezeti a vizet.
Valóban ilyen mélységbe vezetnek egy dréncsövet, és az elvezeti a az esővizet?
3!
Ha a Drèn normálisan van megcsinálva akkor a víz a kisebb ellenállás irányába fog szivárogni.
Hülye lenne a talajba menni ha van a közelben egy üres cső.
Kérdező, ez egy szép és profi megoldásnak tűnik. Persze hogy tényleg az-e azt így egy képről nem lehet biztosan mondani, de elvileg így kell jól megcsinálni.
Az eső nem csak a csőben megy el, a mellette/körülötte levő kavicságy is viszi el a vizet a telek lejtése vagy az alatta levő gödör lejtése irányában. A lényeg, hogy a víz könnyebben folyjon el arra, mint amennyire könnyen bejutna a ház oldalához. a kavicsok között sokkal könnyebben megy a víz, mint a kemény, tömörebb talajba.
"az állítolagos drencsövet nem a ház tulajdonosa hanem a szomszed rakta le a sajat telkén."
Mert lehet csak őt érdekelte, hogy ne folyon a víz a háza alá.
Nekem 2 db szikkasztó kútam van. 1,5-2 méterrel a föld alatt, és semmi nem látszni belőle, csak annyit, hogy a esőcsatorna cső bele megy a földbe. Én ezt a saját házam véldelme miatt csináltattam, a szomszédok házai nem érdekelnek.
Mert lehet csak őt érdekelte, hogy ne folyon a víz a háza alá.
Az ő háza a csötöl kb 5m re van, a szomszédé 50 cm kb. A ház amit a képen lát az egy faház raktár
Egyebként a ház tövében helyezik el az alapnál. Nem?
#8 Ha az alapnál helyezed el akkor mellette ott lesz a víz is és az áztatni fogja a házat is. Pont hogy az a jó ha az esővíz távolabb kerül elvezetésre, úgy ahogy a képen van egy járda szélességben.
Amúgy hogy csinálnád meg a vízelvezetést ha eleve ott van a járda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!