Szomszédtól àtfolyó esővíz ellen tudtok földben lévő vízszigetelést?
Kb 4 méterre van egymàstól a 2 hàz,és ő a kerítésig kihozta az az esővíz csatornàjàt és a kerítésen nyílvàn àtfolyik.
Olyan kérdésem lenne,hogy létezik olyas valami amit a földbe lehet tenni hogy ne follyon àt a hàzamhoz a víz?
Valami lemezlap vagy valami.
Egy síkba van a 2 telek de nyílvàn az én hàzam alapjàt àztatja.
Szerinte minden jó így,semmi baja nem lesz a hàzamnak. Szóval beszélni nem lehet vele,mert egy fogyi.
Nem kell vele beszélned, irány az önkormányzat és birtokvédelem!
Olyan módszer nincs, hogy ezt házilagosan megoldjad, de olyan sincs, hogy köteles vagy elviselni, hogy a szomszéd átvezesse hozzád az esővizét.
Az esővíz csatornából nem folyhat ki a víz, ha az nem lyukas, vagy nincs eldugulva. Az eresze lemenő ágát meg a saját telkén kell tartania és a víz begyűjtéséről, vagy elvezetéséről neki KELL gondoskodnia.
Szép is lenne, ha mindenki átdugná az ereszét a szomszédhoz!
nem kell sehová sem menni, mert téged néznek fogyinak..aki ezt az egyszerű ügyet nem tudja maga megoldani, azon nem tudnak segíteni.
Ültess a kerítés mellé borostyánt, az igen gyorsan fog nőni.
Vagy ásol egy árkot amely valamerre leejt, és elvezeti az esővizet(ami ma már kincs)
Sőt, az árokba egy füst alatt ültethetsz nádat is...a víz soha nem jut el a házadhoz
Nekem ide vezette az esővizet a szomszéd.
Azt mondja van drencső, de szerintem az sz*rt sem ér.
Szerintetek?
Külön helyrajzi számon van a szomszéd ?
Ha igen,akkor epitesugyi hatosagnak irj levelet es ki fognak menni szemlezni es kotelezni fogjak ,hogy vezesse el mashova. Igy a te házad alapját áztatja és meg fog süllyedni a ház,centis repedések lesznek rajta pár év múlva 😔
Ez a drainezés úgy szokott kinézni,hogy abba van közvetlenül levezetve a kiköpő cső vége.
Nem így,hogy csak beássa a föld alà azt jóvanazúgy'
Nagyobb esőnél állni fog a víz a 2 ház közt.
Őt ez nem zavarja? Nem félti a házát?
Vagy ennyire nem érti?
Amugy mióta van így megoldva ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!