A csatornacsövek illesztésénél milyen anyagot szoktak használni?
Esővíz elvezetést szeretnék csinálni. Amikor rendes vízvezeték szerelő csinálta szennyvízelvezetést akkor ő valamit kent a műanyagcsövek illesztéséhez, de nem jegyeztem meg, hogy mi volt az.
[link] ilyen csövekből akarom megcsinálni.
A linkelt csöveknél nincs szükség semmi kenegetésre, mármint a ragasztáshoz. Gumitömítés gondoskodik róla.
Szilikonzsírral lehet kicsit megkennia gumit, hogy könnyen belecsússzon az idom.
Valószínűleg valami ilyen szilikonzsír lehetett, mert a szilikon része maradt csak meg. :D
Kétféle csövet árulnak, SN2 meg SN4-est, elméletileg ez azt mutatja hogy mennyire ellenálló a cső, szennyvízhez SN4-est használt a szaki. Meg fogom járni ha a gyengébbet veszem?
Az SN2 meg az SN4 az plusz infó róla, olyan mint az átmérő. Az SN2-es az 200 kPa nyomást bír, az SN4 az 400-at. Nem a megvétellel van a bajom, hanem azzal hogy nem tudom melyik a jobb. (egyes nagyáruházakban csak a gyengébbet tartják és árban az az olcsóbb, szóval ha nem sokkal rosszabb akkor szívem szerint én azt venném)
Aki a hármast lepontozta, az kifejtené hogy mit írt rosszul?
6+
Lényegtelem a víznyomás, mivel szabad kifolyású. 200 kpa =2 bár. Ahhoz, hogy ennyi legyen a nyomásod a függőleges szakaszba 20 méter magasságban teljesen fel kéne töltened a csövet, és ekkor a víz szintes szakaszon lenne 2 bár. Ha feltételezzük a feltöltésre le dugoztad a cső végét, majd megnyitod, akkor a nyomás leesik 0,5-1 körüli értékre.
Átlagos családi háznál még egy felhőszakadásnál is 0 bár lesz a csövekben, esetleg extrémen túlméretezett tetőfelületnél feltöltődhet a cső keresztmetszet.
Nekem ~3,5 méter magasan van az eresz ez max 0,35 bárt jelent.
9-es maximálisan egyetértek veled !!
Nem tudunk mit tenni a rossz indulatú emberekkel,akik erre élveznek el(?) hogy lepontoznak másokat értelmetlenül,egy jó választ.
Áhhh...a fene se tudja mi motiválja őket,de jó lenne ha valahogy ki lehetne őket szűrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!