Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A csatornacsövek illesztésénél...

A csatornacsövek illesztésénél milyen anyagot szoktak használni?

Figyelt kérdés

Esővíz elvezetést szeretnék csinálni. Amikor rendes vízvezeték szerelő csinálta szennyvízelvezetést akkor ő valamit kent a műanyagcsövek illesztéséhez, de nem jegyeztem meg, hogy mi volt az.

[link] ilyen csövekből akarom megcsinálni.

2023. jan. 24. 21:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Kenőszappan a neve
2023. jan. 24. 21:52
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
A legolcsóbb -zöld- mosogatószerrel bekened és összecuppan.
2023. jan. 24. 21:59
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

A linkelt csöveknél nincs szükség semmi kenegetésre, mármint a ragasztáshoz. Gumitömítés gondoskodik róla.

Szilikonzsírral lehet kicsit megkennia gumit, hogy könnyen belecsússzon az idom.

2023. jan. 24. 22:03
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
folyékony szappan is megteszi, az a lényeg csússzon könnyen a helyére.
2023. jan. 24. 22:05
 5/12 A kérdező kommentje:

Valószínűleg valami ilyen szilikonzsír lehetett, mert a szilikon része maradt csak meg. :D

Kétféle csövet árulnak, SN2 meg SN4-est, elméletileg ez azt mutatja hogy mennyire ellenálló a cső, szennyvízhez SN4-est használt a szaki. Meg fogom járni ha a gyengébbet veszem?

2023. jan. 24. 22:07
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
KG csövet használj és így is kérd a boltba, mert nem fogják tudni mit akarsz.
2023. jan. 24. 22:21
 7/12 A kérdező kommentje:

Az SN2 meg az SN4 az plusz infó róla, olyan mint az átmérő. Az SN2-es az 200 kPa nyomást bír, az SN4 az 400-at. Nem a megvétellel van a bajom, hanem azzal hogy nem tudom melyik a jobb. (egyes nagyáruházakban csak a gyengébbet tartják és árban az az olcsóbb, szóval ha nem sokkal rosszabb akkor szívem szerint én azt venném)

Aki a hármast lepontozta, az kifejtené hogy mit írt rosszul?

2023. jan. 24. 22:47
 8/12 anonim ***** válasza:
48%

6+

Lényegtelem a víznyomás, mivel szabad kifolyású. 200 kpa =2 bár. Ahhoz, hogy ennyi legyen a nyomásod a függőleges szakaszba 20 méter magasságban teljesen fel kéne töltened a csövet, és ekkor a víz szintes szakaszon lenne 2 bár. Ha feltételezzük a feltöltésre le dugoztad a cső végét, majd megnyitod, akkor a nyomás leesik 0,5-1 körüli értékre.

Átlagos családi háznál még egy felhőszakadásnál is 0 bár lesz a csövekben, esetleg extrémen túlméretezett tetőfelületnél feltöltődhet a cső keresztmetszet.

Nekem ~3,5 méter magasan van az eresz ez max 0,35 bárt jelent.

2023. jan. 25. 08:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Kerdezo, nem irtam semmit rosszul. Minden temaban van par lepontozo emberke. Semmit nem jelent hany szazalekra vagy pontozva. Sokszor a legkorrektebb valaszok vannak nullara pontozva. Foleg ha az faj valakiknek :)
2023. jan. 25. 09:19
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

9-es maximálisan egyetértek veled !!

Nem tudunk mit tenni a rossz indulatú emberekkel,akik erre élveznek el(?) hogy lepontoznak másokat értelmetlenül,egy jó választ.

Áhhh...a fene se tudja mi motiválja őket,de jó lenne ha valahogy ki lehetne őket szűrni.

2023. jan. 25. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!