Mindenképpen kell "merevítés" céljából (nem tudom mi a pontos megnevezés) két emeletes családi házak építésének/tervezésének során a szintek közötti födémek esetén monolit vasbeton szerkezet? Mással nem lehet esetleg helyettesíteni? Például... Lent!
Például régen, 150-200-300 évvel ezelőtt érseki paloták, egyetemek, kúriák, esetleg kastélyok mennyezeti/födém része miből állt?
(Illetve mivel tudták "merevíteni", már amennyiben erre szükség volt, a külső [és/vagy belső] falakat, mikor évszázadokkal ezelőtt nem használtak vasbeton födémeket? Ha ez - vasbeton - kell egyáltalán a stabilizáláshoz, nem pedig más. Ha más, akkor miket használnak ehhez?)
Itt vannak a födémek fajtái, beleértve a régi födémeket is.
A mi társasházunk 1920ban épült és betonfödémes.
Az előző családiház ahol laktunk 1960ben épült és fafödémes volt.
4-es!
Nem készül minden betonból. Ha a minden alatt csak a födémeket érted, az sem csak betonból készül. Lehet fa, vas, vagy vasbeton gerenda, valamilyen anyaggal lefedve.
Köszönöm nektek! (Kivéve alaptalanul kötekedőt.)
Tehát azt mondjátok, hogy három szintes (két emeletes) családit is fel lehet úgy (pl. 44-es, vagy 38-as vázkerámiákból) építeni, ha az emeletek szintjei (akár) csupán fa - vagy BSH - gerendákból állnak? Azaz nincs merevítés "keresztben", hiszen csak a teherviselő falak vannak (és a felső koszorú fogja egybe az egészet)?
(Elnézéseteket kérem, ha továbbra sem precízen fogalmazok - remélem érthető így is azért.)
Így van!
"Lehet fa, vas, vagy vasbeton gerenda, valamilyen anyaggal lefedve."
Akár körüreges beton elemek is tarthatják a felettük elterülő padlót. Azt olvastam, hogy ezekben az a jó, hogy alátámasztás nélkül (csarnokok esetén) is könnyedén el lehet érni tíz-húsz méteres falközöket is!
"Régen ívekkel oldották meg és támpillérekkel."
Igen, ezért írtam, hogy 150-300 éves, mely korok érseki palotái, kúriái esetén már "egyenes/vízszintes" (sík) volt a mennyezet, nem gótikus megoldásokra gondoltam.
"Tehát azt mondjátok, hogy három szintes (két emeletes) családit is fel lehet úgy (pl. 44-es, vagy 38-as vázkerámiákból) építeni, ha az emeletek szintjei (akár) csupán fa - vagy BSH - gerendákból állnak? Azaz nincs merevítés "keresztben", hiszen csak a teherviselő falak vannak (és a felső koszorú fogja egybe az egészet)?
(Elnézéseteket kérem, ha továbbra sem precízen fogalmazok - remélem érthető így is azért.)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!