Zártkertben ha 25 m2 építhetnék be én viszont 50 m2 építek és felnyomnak a maradék 25 m2 re kell fietnem büntetést vagy 50 m2 re?
Persze, ilyen helyzetek néha adódnak, ezért is írtam, hogy át kell gondolni. Alaphelyzetben azért az emberek többsége még mindig nem egy féreg és a többség zártkerti ingatlanokban a békét keresi, nem a háborút!
Kérdező, eladásra külterületen szerintem ne építs! :) Telek elhelyezkedéséből adódóan nem mondom, hogy lehetetlen, de az esetek elsöprő többségében a befektetett pénzed viszont nem látod! Azt hittem rólad van szó, magadnak építenél...
Kifejtenéd miért gondolod így?
2 Ismerösöm csinálja ugyanezt ök 25 millió körül adják és megy nekik
Én 18-20 milió között adnám kb ugyanazt
Külterületen épített házat csak úgy lehet nyereséggel eladni, ha lakóépület besorolást hazudnak az eladónak.
Ez kimeríti a csalás bűntény fogalmát.
Amennyiben az a "zártkerti" ingatlan egyben termőföld (=van aranykoronája"), akkor duplán bajba kerülsz, mert az építés előtt ki kell(ett) volna vonni a területet a művelésből. Ha az egészre nem volt ilyen engedélyed, akkor elsődlegesen az eredeti állapot helyreállítását írja elő a törvény. Kérheted a kormányhivataltól (földhivatal) az utólagos engedélyt, de az elég kétséges, hogy megkapod-e.
Itt olvashatsz róla: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!