Egy köbméter betonhoz mennyi cement kell?
És ehhez mit szólnak a koliban? Mert azért az nem kevés súly és a födém el fogja bírni?
És milen beton? Látszó díszbeton? Szerkezeti beton vagy milyet akartok? Mert a beton minőségtől függ a cement mennyisége.
3 lapát sóder 1 lapát cement az alap, számold ki.
Ha nem kell erős beton mehet a 4-1 arány is.
De mint fentebb írták... a súlya iszonyat lesz, és ha leszakad a fődém(-ek), akkor a műanyag lakat is rád rohad a börtönben.
50 kg/m3.
És akkor könnyen ki tudják majd vinni.
Hát én olyan kolit még nem láttam, amelyik födéme ekkora terhelésre lett volna méretezve. Nagyon durva ipari létesítményekbe tettek ilyen födémeket, de ott is ezeket a cuccokat általában a földszintre telepítették. Talán régi nyomdáknál voltak ilyen terhelhetőségű födémek. Én a legnagyobb terhelhetőségű födémet amit láttam eddig az 1000 kg/m2 terhelhetőségű volt (az is fele annak amit te oda be akarsz pakolni).
Az "átlagos épületek (ebben a tervezési kategóriában)" a födémei általában 2,0 kN/m2 terhelésre lettek méretezve (ez 200kg/m2-t jelent). Egy 1m3-es beton kocka az kb 2000-2500 kg(!), és ennek alapja pontosan 1m2, ami azt jelenti, hogy 2000kg/m3 terheli a födémet (20 kN/m2) nagyjából 10x-esen terheli túl a födémet amire tenni akarod. Ha ez épület szerkezeti károsodást okoz (netán leszakad az egész) akkor ez nem egy "diák csíny" lesz, hanem kb. 3-5 év letöltendő (ha meg valaki meghal ez miatt akkor még több). És a teljes helyreállítási költséget neked kell kifizetned. Ami itt egy pár milliós tétel lesz. (ami szintén bele fog számítani a büntetésbe, mert ez már különösen nagy kárt okozó...).
Egyébként kb. 300-400 kg cement legalább, kb. 2 tonna sóder (azért azt megnézném, ahogy ezt úgy beviszed, hogy senki nem veszi észre). Ennél jobb szórakozást is kitalálhatsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!