Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kerítés elé húzhatok kerítést...

Kerítés elé húzhatok kerítést telken belül? Arra is vonatkozik a 2,5 méter?

Figyelt kérdés
A jobboldali kerítés jogilag az enyém. A szomszéd felől van felhúzva zöld háló 2,5 méter magasan már így volt mikor megvettük a házat de így is a kölykei folyton a kerítésen leskelodnek meg dobálnak át mindent. Pont ott van egy akácfa arra másznak fel és kukkolnak, dobálják a kutyát meg kiabálnak rá. Egy darabig próbáltam nem foglalkozni velük de nem normálisak, pedig nekem is van gyerekem. Sajnos a szülők rá sem szólnak a gyerekekre általában csak kiengedik őket az udvarra felügyelet nélkül. Ezért arra gondoltam hogy a kerítés elé húzok pár lécet és kifeszítek rá vagy 100%os hálót vagy valami ponyvát 3 méteres magasságban amíg a kis sövényem meg nem nő. Ezért szólhatnak valamit?
2023. jún. 22. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A magánügyed.

Amúgy miért érdekel a szomszédod véleménye, ha már eleve antiszociális?!

2023. jún. 22. 20:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Első, hogy az ember jól megfigyeli a szomszédokat, mielőtt aláírja az adásvételi szerződést.
2023. jún. 22. 21:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Saját telkeden belül azt csinálsz, amit akarsz! Kerítéshez nem kell építési engedély, és ha csak védelmi vagy más egyszerű nem hivatalos szerepe van, nem helyrajzi, akkor bejelenteni sem kell! Feltéve ha nem haladja meg az engedélyezett építési magasságot, de 3 méter esetében még arról se beszélhetünk!

Amúgy a leselkedés egy dolog, de ha már a kutyádat is dobálják, az minimum magánlak- vagy magántulajdon sértése, azért már tehetsz feljelentést, főleg ha van rá bizonyítékod is (például kamerafelvétel) !

2023. jún. 22. 22:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Be van kamerázva az udvar is, természetesen kerítésig veszi csak. Tegnap is úgy jöttek ki a kölykök hogy hangosan ugattak meg kiabáltak a kutyára aki persze egyből tépi a kerítést mert a háló miatt nem lát át csak hallja hogy inzultálják (őrző védő kutyám van). Csak van egy olyan sejtésem, hogy ezzel nem igazán foglalkozik a rendőrség. A jegyzőnél már jártam de eredménytelenül mert nem tud velük mit kezdeni vagy csak nem akar....
2023. jún. 23. 07:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, ha nappalra máshová helyeznéd el a kutyádat?

Viszont a szomszéd felől nézve a helyzetet nekik sem lehet kellemes, ha a kutyád őrjöngve tépi minden nap a kerítést, ahányszor csak kimennek a szomszédok a saját kertjükbe.

A megoldás egy tömör kerítés.

Nálam pl. ilyen van és egy életre le van a gond a szomszédsággal.

[link]

2023. jún. 23. 12:54
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Kösd meg a kutyát
2023. jún. 24. 08:26
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudom sajnálni a szomszédot mert addig amíg nem kezdték el a kölykei hergelni a kutyát semmi probléma nem volt. Egyébként csak akkor ugat rájuk és tépi a kerítést ha szándékosan hergelik. Pl kisebb vascsővel vagy nem tudom mivel de nagy hangja van beállnak a kerítéshez és azzal ütik a kerítést, benyomják a dróthálót, hörögnek, dobálják a kerítést és hasonlók és a szülők rá sem szólnak hogy ezt nem kéne.
2023. jún. 24. 14:17
 8/9 anonim ***** válasza:

#6, látom, nem sikerült értelmezni a kérdést! Nem a kutyával van a baj, hanem a szomszéd neveletlen gyerekeivel!

Kérdező, ja hogy csak “sejtésed”, nem is próbálkoztál ténylegesen a rendőrségnél? Ne csak magadban vélekedj, hanem próbáld meg! Az a benyomásom, hogy nagyon felszínes vagy, és nem teszel meg mindent a probléma megszűntetéséért, csak a legközelebbi opciókra hagyatkozol, pedig vannak egyéb megoldások is, például:

- osonj oda és ijessz rá a kölykökre, amikor próbálkoznak, és nem számítanak rá, hogy ott vagy Te is!

- beszélj személyesen a szüleikkel!

- ha a szülőket nem érdekli a dolog, a gyámügynél máris lehet indok, hogy nem figyelnek rájuk, illetve nem érdeklik őket a gyerekek viselkedése!

- ne csak a térfigyelő kameráidra hagyatkozz, csinálj saját felvételt! Szintén osonj oda halkan, és a telefonoddal videózd le: látszódjon a konkrét helyszín, a hangok, és ahogy mozog a kerítés (esetleg a dobálózások), az már sokkal egyértelműbb bizonyíték!

- ha a rendőrség tényleg nem foglalkozik vele, fordulj ügyvédhez, hogy milyen jogi lépéseket lehetne tenni! Bizonyítékként a felvétel mindig legyen nálad!

“őrző védő kutyám van” - az tökmindegy, hogy milyen kutya, egy nagydarab házikedvenc is meg tudja védeni a területét, ez kutyaösztön, főleg ha hergelik!

2023. jún. 27. 23:43
 9/9 A kérdező kommentje:

Próbálok humánus megoldásokat találni mert rossz szomszédság török átok..azért csak itt élünk még hosszú évekig és nem szeretnék folyamatosan háborúzni az agyhalottakkal.

Csak egy kis sztori róluk: tavaly szilveszterkor elszökött a kutyájuk pedig elvileg pont ez ellen van fent a villanypásztor, 3 napig kóborolt majd a balos szomszédomhoz szökött be, napokig nem tudták kié a kutya, végül állatvédők vitték el beazonosítani. Visszahozták és a szomszédom nekik támadt, hogy mit képzelnek hogy korlátozzák a kutyája szabadság jogait. Ráadásul kaptak feljelentést illetve pénzbírságot az állatvédőktől mert 4 éve nem volt 1 db oltása sem a kutyának. De azért az én kutyám a rossz ugyebár.... Tényleg nem komplettek a szülők sem és a gyerekek sem úgyhogy sajnos a normális kommunikáció nem megoldás velük szemben.

Vannak saját videóim is amin tisztán látszik, hogy a kerítés mellett hörögnek a kutyának, meg direkt csináltam olyan felvételt is amikor kint vannak a kertben játszanak, visitoznak és a kutyám meg békésen alszik mit sem törődve velük. Tehát egyértelműen nem a kutyámmal van gond mert amíg nem piszkálják a kerítésnél addig nem foglalkozik velük.

A nő váltig állítja hogy az én kutyám miatt nem meri kiengedni a gyerekeket pedig számtalan kamera illetve telefonnal felvett videóm van az ellenkezőjéről úgyhogy nyugodtan hazudozhat. Jártam a jegyzőnél is de semmit nem intézkedett, ha továbbra sincs hivatalos intézkedés akkor rendőrséghez fordulok.

2023. jún. 28. 09:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!