Ha magamnak engedély nélkül húzok fel egy kb 40-50 nm2-es házat a saját telkemen és valamilyen okból kifolyólag valaki be-vagy feljelent milyen intézkedésekre számíthatok magammal szemben ?
Figyelt kérdés
2023. jún. 21. 15:34
11/15 anonim válasza:
Ez így igaz...mindenki egyre több pénzt akar fogni az embereken, mert "fejlődni kell", és egy hivatal, egy kivitelező, stb mind úgy tud "fejlődni" hogy egyre több pénzt húzna le az emberről.
12/15 anonim válasza:
#10: Ezért írtam a 8-ban, hogy ne lakóházat építs hivatalosan. Ha nem akarsz 100 légköbméternél és 4,5m gerincmagasságnál nagyobbat még építési engedély se kell.
13/15 anonim válasza:
Ja igen, persze helyileg lehetnek eltérések.
14/15 anonim válasza:
Van ahol talajcsavarokat tekernek be a földbe -ezek 1-2 méter hosszú, vastag fémlábak, amikre betonalap nélkül lehet építeni - és ha nincs betonalap, akkor elvileg nem is számít építménynek valahol.
15/15 A kérdező kommentje:
értelek 12.. és hallottam már a talajcsavarokról ,elméletileg azt is csak szakember teheti a helyére, és nem is tudom ,hogy hogyan lehet arra építeni, viszont egy kisebb ház ,az a 40-50 nm2 ,egy sima fa alapra,leásott tuskókra is felépíthető. ha valaki nem igazán van tisztában az ilyen fa építmények kivitelezésével az pl YTube-on találhat ezzel kapcsolatban sok-sok informatív videót.
2023. jún. 22. 09:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!