Használatbavételi engedélyt igénylése?
Van építési engedélyem egy 70nm-es családi házra.
Sajnos úgy alakult hogy nincs pénzem vállalkozót hívni hogy felépitse.Mi történne ha én építeném meg?
Lebontatják?nem kapok használatbavételi engedélyt?
Nincs erre semmi megoldás?
Nem történik semmi, ha te magad építed meg jól.
Az építési engedély 5 évre szól. ( Hosszabbítható) ezalatt az idő alatt fel kell épülnie az új ingatlannak. Ha nem férsz bele a határidőkbe akkor még mindig lehet fennmaradási engedélyt kérni
A fennmaradási engedély (bünti) 140000 ft/m2 lakóépületnél! rendeletbe meg lehet találni a részleteit.
ha van hitel akkor be kell adni a számlákat, különben nem folyósítanak. Ha kp-ból túlépítkezel és utólag igényelsz lakást hitelt elutasíthatnak. Megvan határozva max hány %-os készültségi fokig ad hitelt a bank utólag.
Ha találsz egy fmv-t aki aláírja neked a dolgokat, akkor nincs probléma. Viszont egyik sem hülye, hogy 1-2 millióért kockáztassa a megélhetését!
Hiába építem.fel saját kezüleg akkor,ha nem lehet lepapirozni :(
140e/nm büntetést meg ki tud kifizetni....
Akkor nem tudom hogy lesz ...
Ha elkezdtem az építkezést és nem tudom befejezni,azért megbüntetnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!