Mohilház előny-hátrány?
Megéri belefektetni? Olcsóbbak mint egy rendes ház,van 4 évszakos is,ami egész jónak tűnik.
Szerintetek jó ötlet állandó lakhatásnak ilyenbe gondolkodni?
Ha teljes beton alapra rakatjuk akkor engedély köteles? Illetve akkor remdes háznak minősül?
Önkormányzatok nagy hányada tiltja őket. HÉSZ-ben utána kell nézni.
Amúgy 1, max 2 ember minimális szinten elvan egy ilyen 4 évszakos házikóban.
Idézet a linkből:
"A mobilház közműcsatlakozás esetén is – állagának sérelme nélkül – bármikor leszerelhető, eltávolítható, máshol ismét üzembe helyezhető, tehát nem ingatlan, hanem ingóság. A mobilházak Magyarországon nincsenek jogilag teljeskörűen meghatározva. A helyi önkormányzatoknál érdemes már vásárlás előtt érdeklődni."
De érdemes továbbmenned az oldalaikon, minden kérdésedre választ kapsz (árról is) a "kérdések" menüpontban.
És ahogy írták is, a helyi szabályzóknál a területileg illetékes önkormányzat rendelkezései a mérvadóak.
-Óriási előnye, hogy lényegesen olcsóbb mint egy hagyományos téglaház.
-Nem kell évekig kínlódni az építkezéssel.
-Nem tudnak lehúzni/átverni a szakik, mert nincsen rájuk szükséged.
-Pár nap alatt felépítik az erre szakosodott cégek.
-Ha találsz egy jobb telket, átvitetheted oda.
Stb...
"Tájékoztató netto irányár 450 000 ft/m3"
Tehát egy 30 nm belekerül jó 18 millióba...
Az a mobilház aminek érvényes forgalmija van.
Ideiglenes építmény már nincs.
Letehetsz ilyen kész házat engedély nélkül mint melléképület.
Bizonyos méretig.
Minden más engedély/bejelentés köteles.
A szavazáshoz:
Igen - van hátránya.
Nem - nem olcsó.
"Tájékoztató netto irányár 450 000 ft/m3"
Ugyan ezzel találkoztam a mi környékünkön is. Vettem volna egyet kiadni, de amikor megnéztem közelebbről, a tényleg fűthető, 4 évszakos 30 m2-es ház 20 millió lett volna beköltözhető állapotban.
A 3 évszakost, évente 400-500 ezres villanyszámlával meg senki nem fogja kibérelni. Egy szoba-konyháért senki nem fizet ennyi rezsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!