Fával vagy gázzal érdemesebb fűteni?
Adott egy 150 m2 alapterületű ingatlan, a beltér (falak nélkül) kb. 110 m2 lehet. Az "alap" ingatlan vályog (50-60 cm-es falak), ez lett hátrafelé kitoldva, valamint emelet is beépítésre került. Egyelőre csak a földszintet használnánk, az emeleten le lennének véve a radiátorok.
A házban radiátorok vannak, valamint a nappaliban és konyhában (ez a két helyiség adja az alapterület jelentős részét) padlófűtés, minden 5 rétegű csővel kiépítve.
Lemez/öntvény kazán + puffertárolós (1000-1500 liter) fafűtés, vagy egy korszerű kondenzációs kazán lenne a jobb választás?
Köszönöm a válaszokat!
20 év után elengedtem a fatüzelést. Szigeteltem és klímát szereltettem. Tökéletesen működik. Megnyomom a gombot és 5 perc múlva meleg van. Fa árában. Gáz nincs a faluban.
Édes Istenem, mennyit dolgoztam a fával!
Fával, vagy gázzal? Ez kb.olyan mintha a szád egyik felében cigi lenne, a másikban pipa, ugyan lehet keverni a kettőt, de sok értelme nincs!!!!!
A gáz fenntartását akkor is fizeted, ha nem használod,így hiába tüzelsz
"olcsó" fával, a vége drága, ráadásul sok macera van vele!!!!!
FŰTENI szeretnél? Akkor olyan rendszerre van szükség, amiben lehet fával
TÜZELNI is és FŰTENI is, ami a kazánban lezajlik, előbb elég a fa, gázait nem a kéményen vezeted ki korom és füst és kátrány formában, hanem a tűz fölött, KATALIZÁTORRAL, a fagázt (CO-t) hasznosítod, sokkal több meleg lesz a fűtésre, ami a fa esetében nem szabályozható, viszont ha a felesleges hőt pufferban tárolod, ez leköti a "felesleges hőt", így a kazánnal tudsz játszani, hogy nagyobb, vagy kisebb tüzed legyen!!!!!
A puffert fekve kell elhelyezni a kazán felett, tetején a meleg csővel, alul a hideg ág csappal!!!! Ezzel tudod szabályozni a puffer fűtését, vagy túlfűtés esetén , a kazán hűtését!!!! A radiátorok, a meleg ágat kapják, hideg águkon egy szabályozó szeleppel, ami a fűtést szabályozza!!!
Kell egy átkötés csappal, a puffer alján lévő hideg víz és a kazán teteje között, amivel a túlfűtött kazán hűt, így a meleg a rendszerben marad, és
nem külső csap vizét és a hőt pocsékolja!!!!!! Elektromos keringető nincs,
nem kell tartani a felforrástól, takarítani sem kell, a gáz égésénél káros anyag nincs!!!!!! KAZÁNT CSINÁLNI KELL, MERT ILYET NEM GYÁRTANAK!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!