Jó ötlet hogy sok falun, kertvárosi részen családi házas területeken az árkokat megszüntetik és betesznek egy az ároknál tizszer kisebb keresztmetszetű csövet? Villámárvízkor nem lesz baj?
Én dombtetőn laktam egy faluban kb 22-23 évig. Jó nagy árok volt mindenki előtt, de mindig az úton folyt le a víz. Mindegy mit csinált az önkormányzat. Na szóval ez idő alatt egyszer volt az árkunkban víz, mikor csőtörésünk volt és egész éjjel ömlött a víz a kerticsapból. kb 10 éve 198000 ft-ra sikerült lealkudni a vízművel :)).
A fenti példa lényeg igazából, hogy ha az önkormányzat engedi az árok betemetését a dombon, akkor nem az árkok teltek volna fel vízzel ha nem néhány szomszéd udvara.
Az árok bizonyos területeken a talajvíztől is véd, így nagyon élszérű, ha va.
Tavaly éptikeztem szintén domb tetőre, és itt viszont nincs árok. Én lakok legfelül, így semmi szükség árokra. tőlem indul lefelé a víz. Ahol pedig össze gyűlne ott már van árok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!