Házépítés esetén generálkivitelezésnél milyen gyakran jár ki a tulajdonos?
Új ház építésébe fogtunk, kezdeti fázisnál tartunk, falazásnál. Én, mint tulajdonos, minden nap kimentem a telekre és megnéztem hogyan haladnak a munkálatok és mit csináltak az adott nap, de elég furán néztek a szakik, miután minden nap találkoztunk.
Ez normális, hogy folyamatosan követni akarom a munkafolyamatokat vagy szimplán nekik nem tetszik hogy ennyire rájuk nézek?
Valóban nem szoktak ennyire sűrűn kijárni a tulajdonosok?
Tetszik nem tetszik,én is mennék.Mindent fényképeznék,az ott lévő anyagokat is .Soha nem lehet tudni milyen vitás eset következhet,aztán van bozonyiték.A képekre a jövőben is nagy szűkség lehet,mi hol is van a falban.
Nem baj ha lesz belőle 1 fénykép album.
Van, aki nem szokott, de amennyiben nincs megbízva felelős műszaki ellenőr, úgy teljesen érthető, amit csinálsz.
A fényképek készitése tényleg hasznos lehet.
Építőiparos vagyok, tud zavaró lenni, ha folyton jelen van a tulaj, de megértjük. Ameddig nem vagy láb alatt, addig nem lesz belőle konfliktus.
Esetleg még az észrevételeid írásban egyeztesd a szakikkal, írják alá ők is, hogy láttak, így később, ha bármi probléma merül fel, akkor tudod bizonyítani.
"felelős műszaki ellenőr"
Ha építőiparos vagy illene tudni, hogy ilyen nincs!
Van felelős műszaki vezető aki a kivitelező "embere" és van műszaki ellenőr aki az építtetőt képviseli.
#3 összekevertem, megesik.
Mindenesetre köszönöm a javítást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!