Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Saját kivitelezésű ház (Kőműve...

Saját kivitelezésű ház (Kőműves+Ács szakmával) ?

Figyelt kérdés

Szeretnék építkezni, saját kivitelésben. Építőépítőipari végzettségem van, Kőműves + Ács(2023 -ban szerzem meg.)

A projekt megvalósíthatóságával kapcsolatban érdeklődnék, ti neki vágnátok-e

egyedül ill. néhány segéddel?

70nm-es egy szintes épületet húznék fel. víz villany csatorna van. Eszközök adottak, munkagépet kapok kölcsön. A beruházás költségeit, saját forrásból, illetve külföldi munkából finanszíroznám meg.(Nem vagyok vállalkozó) Első körben falazat, tetőszerkezet, és fedés, szigetelésig szeretnék eljutni. Nagyon minimál gépészettel szeretném megoldani.

Ti belevágnátok?

2022. dec. 28. 15:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Ja,tíz segédmunkással
2022. dec. 28. 15:32
 2/16 A kérdező kommentje:

Na! :D

2-3 ember alapozáshoz.Falazáshoz ragasztót használnék. Pl. Leiler ragasztó...

Tetőállítást is meg lehet oldani 2-3 emberrel.

2022. dec. 28. 15:38
 3/16 Revolúcióbiológus ***** válasza:
71%
Tele van az ingatlanpiac 70 négyzetméteres egy szintes épületekkel - Kádár kockákkal meg hosszúkásabb parasztházakkal, általánosságban nagyszerű alaprajzzal és remek bővíthetőséggel. Mármint ha gyakorlásból akarsz építkezni, hogy ne más házát barmold szét életed első pályamunkájával akkor hajrá, de 10-ből 9 építész őszintén meg fogja vallani, hogy pusztán építeni akarásból építkezni hülyeség.
2022. dec. 28. 16:07
 4/16 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ezt hivatalosan nem tudod megvalósítani. Csak úgy ha van aki lepapirozza az egészet.
2022. dec. 28. 16:25
 5/16 A kérdező kommentje:
3-as Az meg van, hogy ez uj epitésű lesz? Az még falun is 45-50 milla.
2022. dec. 28. 16:47
 6/16 A kérdező kommentje:
4-es Cég lesz rá...
2022. dec. 28. 16:48
 7/16 anonim ***** válasza:
86%

Építőiparban dolgoztam 20 évig, nagyjából képben vagyok a munkafolyamatokkal, ezért kizárt, hogy egyedül nekifogjak egy ma komfortosnak, értékállónak nevezett ház megépítéséhez. Láttunk több ilyen DIY projektet, irgalmatlan kókányolás vagy pénzügyi csőd vagy a kettő egyszerre jellemezte őket.

Ez az én rövid véleményem.

2022. dec. 28. 17:02
 8/16 anonim válasza:
80%

Előnyök: a saját munkabéredet megspórolod, abban az ütemben csinálod, ahogy időd, pénzed, segítséged van, nem kell egyszerre több tízmilliót kifizetni-hitelt felvenni, gyakorolod a szakmádat, amit később kamatoztathatsz.Befektetésnek jó, ha van hol laknod addig.

Hátrányok: nem tudni, ténylegesen hány év múlva tudsz beköltözni / külfödi munka stb./ Az állaga a megépítéstől kezdve romlik, hiszen éri a hőség, a fagy stb. és nem leszel mindig ott, hogy vigyázz rá. Nem tudjuk, hogyan alakul addig az életed, lehet, hogy mire kész lesz, már máshol / más város, külföld/ szeretnél lakni.Csak akkor kezdj bele, ha nagyon elszánt vagy,és biztos vagy abban, hogy ezt akarod és minden nehézséget le tudsz majd győzni.

2022. dec. 28. 17:07
 9/16 Revolúcióbiológus ***** válasza:
53%
Tehát akkor nem lakni akarsz, hanem beruházni? Nem világosak a szándékok - ha még te is elmégy külföldre dolgozni, akkor szerinted ki fogja megvenni a házat, miért nem ott építesz?
2022. dec. 28. 17:10
 10/16 A kérdező kommentje:

7-es. Hidd el nem viccből akarom megoldani így..

Ezt a "kókányolást nem nagyon értem...Ha van terv és felelős műszaki vezetés, akkor mit kókányolsz? Ha szakmában dolgozol pontosan tudod hogy kókányolni úgy lehet ha leszarod hogy milyen lesz.

Én is láttam példát DIY projektre, a 2. házukat építgetik, patika minőségben.

Az aglóban meg a "profik" gyártják a kispórolt, hőhidas, életveszélyes házakat. 100 millas hazakat.

De ha te nem fognal hozzá, megértem. Azt nem mondtam hogy egyszerű lesz...

2022. dec. 28. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!