Saját kivitelezésű ház (Kőműves+Ács szakmával) ?
Szeretnék építkezni, saját kivitelésben. Építőépítőipari végzettségem van, Kőműves + Ács(2023 -ban szerzem meg.)
A projekt megvalósíthatóságával kapcsolatban érdeklődnék, ti neki vágnátok-e
egyedül ill. néhány segéddel?
70nm-es egy szintes épületet húznék fel. víz villany csatorna van. Eszközök adottak, munkagépet kapok kölcsön. A beruházás költségeit, saját forrásból, illetve külföldi munkából finanszíroznám meg.(Nem vagyok vállalkozó) Első körben falazat, tetőszerkezet, és fedés, szigetelésig szeretnék eljutni. Nagyon minimál gépészettel szeretném megoldani.
Ti belevágnátok?
Na! :D
2-3 ember alapozáshoz.Falazáshoz ragasztót használnék. Pl. Leiler ragasztó...
Tetőállítást is meg lehet oldani 2-3 emberrel.
Építőiparban dolgoztam 20 évig, nagyjából képben vagyok a munkafolyamatokkal, ezért kizárt, hogy egyedül nekifogjak egy ma komfortosnak, értékállónak nevezett ház megépítéséhez. Láttunk több ilyen DIY projektet, irgalmatlan kókányolás vagy pénzügyi csőd vagy a kettő egyszerre jellemezte őket.
Ez az én rövid véleményem.
Előnyök: a saját munkabéredet megspórolod, abban az ütemben csinálod, ahogy időd, pénzed, segítséged van, nem kell egyszerre több tízmilliót kifizetni-hitelt felvenni, gyakorolod a szakmádat, amit később kamatoztathatsz.Befektetésnek jó, ha van hol laknod addig.
Hátrányok: nem tudni, ténylegesen hány év múlva tudsz beköltözni / külfödi munka stb./ Az állaga a megépítéstől kezdve romlik, hiszen éri a hőség, a fagy stb. és nem leszel mindig ott, hogy vigyázz rá. Nem tudjuk, hogyan alakul addig az életed, lehet, hogy mire kész lesz, már máshol / más város, külföld/ szeretnél lakni.Csak akkor kezdj bele, ha nagyon elszánt vagy,és biztos vagy abban, hogy ezt akarod és minden nehézséget le tudsz majd győzni.
7-es. Hidd el nem viccből akarom megoldani így..
Ezt a "kókányolást nem nagyon értem...Ha van terv és felelős műszaki vezetés, akkor mit kókányolsz? Ha szakmában dolgozol pontosan tudod hogy kókányolni úgy lehet ha leszarod hogy milyen lesz.
Én is láttam példát DIY projektre, a 2. házukat építgetik, patika minőségben.
Az aglóban meg a "profik" gyártják a kispórolt, hőhidas, életveszélyes házakat. 100 millas hazakat.
De ha te nem fognal hozzá, megértem. Azt nem mondtam hogy egyszerű lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!