Műszaki ellenőr nem is ellenőrzi a kivitelező munkàjàt?
Adott egy 2 szintes csalàdi hàz.
Olyan hibài vannak a hàznak,amit a műszaki ellenőrnek egyből észre kellett volna vennie,de lehet sosem jàrt kint az építkezésen csak alàírta,hogy jóvanazúgy a sok CSOKOS hülyének?
A mérnök kamaránál tehetsz bejelentést, ha nyilvánvaló szerkezeti, meretezési hibáról van szó.
Apróbb kivitelezési hibákkal, nem foglalkoznak majd. Azért nem felel a műszaki ellenőr.
De volt egy FMV (felelős műszaki vezető) is kötelezően. Azt is elő lehet keresni, mit is alkotott
14 éven át voltam műszaki ellenőr építkezéseken.
Ha túlozni akarok, akkor azt írom, hogy tudtom és beleegyezésem nélkül szinte semmit sem csinálhatott a kivitelező. Ügyeltem arra, hogy minden a tervdokumentáció szerint legyen kivitelezve, átvettem a vasazást betonozás előtt és az építési naplóba aláírásommal igazoltam, hogy betonozhatnak. Ügyeltem a szabványok betartására, átvettem a munkát és ezek után fizettem. Az építkezés befejezése előtt elkészítettem a hibajegyzéket, amiket használatbavétel előtt el kellett távolítaniuk és ezt is aláírásommal igazoltam, hogy eltávolították.
Mindez csak egy szelete volt a munkámnak, amit figyelnem kellett.
Tegyetek panaszt az ellenőrre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!