Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Van egy nyitott rendszerű...

Baraka85 kérdése:

Van egy nyitott rendszerű tágulási tartályom a padláson amit el kellene távolítani mert be akarom építeni a tetőteret a gázszerelő szerint le kell vágni a picsába de akkor hogy lesz? Régi fűtőtestek vannak vastag csövekkek

Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy ezekhez a fűtőtestekhez nem használhatok zárt rendszerű tágulási tartályt akkor mégis hogyan működhetne a dolog?

2022. dec. 26. 21:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Én épp az M7-eshez értem.
2022. dec. 27. 13:02
 22/25 anonim ***** válasza:
49%
Ha a gázszerelő azt mondja, hogy csak le kell vágni, akkor valószínűleg már most sem azt használja a rendszer. Nekünk a tavalyi fürdőszoba-felújításkor lett csak eltàvolítva, de már 15 évvel ezelőtt kialakították a zárt rendszert a kondenzációs kazánhoz egy másik tágulási tartállyal, ami a pincében van. Azóta a nyitott csak dísz volt, víz nem ment bele. Nálad is ez lehet.
2022. dec. 27. 18:46
 23/25 Bereczk Jénos ***** válasza:
0%

Nem vagyok szakértő, nem vagyok fűtésszerelő, csak szivességből szoktam kijavítani hibákat!!!! A tágulási tartály feladata, hogy a táguláskor feleslegessé váló vizet tárolja, majd hűlésnél visszatöltse a rendszerbe!!! Ami állandó vita, hova helyezzük el, hisz az üres padlás jónak ígérkezett,

csak elfagyhat, nehézkes az ellenőrzése, utántöltése, anyaga, stb.

A tágulási tartály legjobb helye a kazán felett van, a felső pontból egy pipacsővel kell lefordítani és a cső végét egy tartály fenekére vezetni,

így ha melegszik a víz a tartályt tölti, ha hűl visszaszívja, ha a tartály átlátszó, bármikor ellenőrizhető, ürítőcsappal feltölthető!!!!!!

2023. jan. 1. 10:11
 24/25 anonim ***** válasza:

23: érdked megoldás. Kb. 10m-ig mūködik is, tehát többnyire ok.

A baj 10m felett van, mert afelett képtelenség visszaszívni a vizet. A tágulásnàl nincs probléma, akkor kinyomja, csak vissza nemnfog menni.

2023. jan. 1. 11:38
 25/25 Bereczk Jénos ***** válasza:
24 tökéletesen igazad van, csak nem 10 méterrel lejjebb kell, hanem a csúcs alá fél méterrel elhelyezni, a kazán fölé 2-3 méterre!!!! OKÉ?
2023. júl. 31. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!