Kerîtésépîtés kinek a dolga?
Hatalmas telken áll a házunk, de egyik oldalon sincs kerîtés, îgy vettük meg, "bemondàsra" az ingatlant.
Viszont én kimérettem a telekhatàrokat földmérő szakemberrel s kiderült, hogy jôval nagyobb a telek. Ez természetesen nem tetszett a szomszédoknak,pedig elég sokba került ez a môka nekem.
Az egyik szomszédomnak van kutyàja, de nagyon nem bîr vele: az ivartalanításrôl hallani sem akar, nem tudja a telkén belül tartani a kutyájàt, szabad az àtjàràs. Nekünk is vannak kutyàink, de nem tudom őket kerítés hiànyàban bent tartani, megkötni meg nem fogom, mert ha átjön a kutya, akkor az enyém nem tudja magàt megvédeni...
A szomszéd a sajàt kutyàja ugatásàt nem bîrja elviselni... Mondjuk énekelnie kellene a kutyànak?
Valamelyik nap is autôval àlltam volna ki s majdnem elcsaptam, mert megint àtjött.
Béketűrő ember vagyok, de már jô ideje kérem, hogy épîtsen a saját oldalára kerîtést, mi meg rendezzük a másik oldalt.
Nyilván nem fogom helyette megépîteni, hiszen neki ugyanannyiba kerül időben és pénzben, mint nekem...
Neki nem érdeke egészen addig a kerîtés, amîg az én kutyáim át nem mennek hozzà s össze nem balhéznak az övével...
A kiskaput màr szétszedte a kutyàja darabokra...
Arra hivatkozik, hogy nincs rà pénze,viszont én a telkemet nem tudom rendeltetésszerűen hasznàlni...
Rendesen habzik a szomszéd szàja, a szeme villàmokat szôr...
Hovà tudok fordulni ezügyben?
"Azt nem tudom viszont, ha mi megépîtjük, hogyan tudjuk vele megfizettetni a ràeső anyagköltséget? Mert ez lenne a minimum a részéről..."
Sehogy, erre ne is számíts, kb pofánröhög és rádcsapja az ajtót. Ezért kell inkább megoldani, hogy ő építse meg.
18, így van.
De mint látod, a kérdező szeretné, ha le lenne kerítve a telke. A saját részét kész is megoldani. De van olyan rész ami a sozmszéd tulajdona, ezt annak kell intézni.
17-es!
Volt már arra is precedens, hogy egy éjszaka 4 tyúkja odalett...
Egy fej nélküli tetemet a kertünkben talàltak meg a kutyáink, aki éjszaka természetesen a hàzban alszanak!!!
A tyúkok el voltak zàrva...
21-es!
Erre keresem a megoldàst,hogy ő épîtse meg...
Jogszerűtlenséget nem szeretnék természetesen, ezért is mérettem ki a telekhatárokat, mert nem mindegy a mindegy...
De amiôta ez megtörtént, azôta fúj rànk rendesen, merthogy neki kisebb lett a telke...
Pedig a földmérő őt is kereste ezügyben...
Tudta, hogy mikor fog jönni, hiszen kapott ő is értesîtést a munkafolyamarôl időben, mégsem volt itt, hogy tudomàsul vegye...
A kerítés építési szabályok már elég régen megváltoztak.Már nincs jobb,meg baloldal,meg engedély utca fronti kerítéshez .
Kerítést az épít akinek ez fontos .A kerítésnek a saját telken kell állni.
Itt nincs szo kerites szabalyrol. Az epit a sajat telken aki akar.
Itt max az a jogi gond, hogy atjon a kutya. Azt kotelezo lenne a sajat telken tartani.
Ha jot akarsz megepited magadnak.
Ha bekotltozol a bunozo cigany csalad melle aki vegzal az se a te hibad jogilag, megse kapsz segitseget. Meg kell valasztani hova koltozik az ember. Kerites nelkul ez benne volt a pakliban.
Szerencsére fajtiszta magyar a szomszéd...
Igen, a saját telken kellene tartani...
Nekem a kutyàk nincsenek kint az udvaron önàllôan, mindig van velük egy kétlàbú...
Ezt szoktàk meg, hogy közösen van a séta, jàték...
A kerîtés nélküliséggel nem is volt baj egészen addig, amîg szét nem kellett választani őket...
Pár napja volt kb. ugyanez a kérdés, ott is leírtuk, hogy nincs már kötelező kerítés, ergo nincs olyan, hogy kinek az oldala. Az építi meg a kerítést - a saját telekhatárán belül -, aki akarja, akinek kedve van, akinek érdekét szolgálja.
Ha a szomszédaid nem akarnak kerítést építeni, nem kötelesek, tehát a jegyző sem szólíthatja fel őket erre.
Ettől függetlenül igen, a kutyáját köteles a telken belül tartani mindenki, ha ezt a szomszédod nem teszi meg, akkor első körben szerelj fel egy kis kamerát, ahol látszik, hogy a te telkedre átmegy a kutya (bizonyítékképp), és amikor átmegy, akkor hívd ki a sintért, hogy idegen kutya van a telkeden, majd az elviszi. Ha nem akarsz ennyire drasztikus lenni, akkor szólj a szomszédnak, hogy úgy oldja meg s kutyája tartását, hogy elviteted legközelebb.
Ennyi megoldás van. Vagy kerítést csináltatsz, vagy elviteted a kutyát vagy tűrsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!