Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kerîtésépîtés kinek a dolga?

Kerîtésépîtés kinek a dolga?

Figyelt kérdés

Hatalmas telken áll a házunk, de egyik oldalon sincs kerîtés, îgy vettük meg, "bemondàsra" az ingatlant.

Viszont én kimérettem a telekhatàrokat földmérő szakemberrel s kiderült, hogy jôval nagyobb a telek. Ez természetesen nem tetszett a szomszédoknak,pedig elég sokba került ez a môka nekem.

Az egyik szomszédomnak van kutyàja, de nagyon nem bîr vele: az ivartalanításrôl hallani sem akar, nem tudja a telkén belül tartani a kutyájàt, szabad az àtjàràs. Nekünk is vannak kutyàink, de nem tudom őket kerítés hiànyàban bent tartani, megkötni meg nem fogom, mert ha átjön a kutya, akkor az enyém nem tudja magàt megvédeni...

A szomszéd a sajàt kutyàja ugatásàt nem bîrja elviselni... Mondjuk énekelnie kellene a kutyànak?

Valamelyik nap is autôval àlltam volna ki s majdnem elcsaptam, mert megint àtjött.

Béketűrő ember vagyok, de már jô ideje kérem, hogy épîtsen a saját oldalára kerîtést, mi meg rendezzük a másik oldalt.

Nyilván nem fogom helyette megépîteni, hiszen neki ugyanannyiba kerül időben és pénzben, mint nekem...

Neki nem érdeke egészen addig a kerîtés, amîg az én kutyáim át nem mennek hozzà s össze nem balhéznak az övével...

A kiskaput màr szétszedte a kutyàja darabokra...

Arra hivatkozik, hogy nincs rà pénze,viszont én a telkemet nem tudom rendeltetésszerűen hasznàlni...

Rendesen habzik a szomszéd szàja, a szeme villàmokat szôr...

Hovà tudok fordulni ezügyben?

2022. nov. 28. 13:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
73%

"Azt nem tudom viszont, ha mi megépîtjük, hogyan tudjuk vele megfizettetni a ràeső anyagköltséget? Mert ez lenne a minimum a részéről..."

Sehogy, erre ne is számíts, kb pofánröhög és rádcsapja az ajtót. Ezért kell inkább megoldani, hogy ő építse meg.

18, így van.

De mint látod, a kérdező szeretné, ha le lenne kerítve a telke. A saját részét kész is megoldani. De van olyan rész ami a sozmszéd tulajdona, ezt annak kell intézni.

2022. nov. 28. 17:53
 22/30 A kérdező kommentje:

17-es!

Volt már arra is precedens, hogy egy éjszaka 4 tyúkja odalett...

Egy fej nélküli tetemet a kertünkben talàltak meg a kutyáink, aki éjszaka természetesen a hàzban alszanak!!!

A tyúkok el voltak zàrva...

2022. nov. 28. 17:56
 23/30 A kérdező kommentje:

21-es!

Erre keresem a megoldàst,hogy ő épîtse meg...

Jogszerűtlenséget nem szeretnék természetesen, ezért is mérettem ki a telekhatárokat, mert nem mindegy a mindegy...

De amiôta ez megtörtént, azôta fúj rànk rendesen, merthogy neki kisebb lett a telke...

Pedig a földmérő őt is kereste ezügyben...

Tudta, hogy mikor fog jönni, hiszen kapott ő is értesîtést a munkafolyamarôl időben, mégsem volt itt, hogy tudomàsul vegye...

2022. nov. 28. 18:05
 24/30 anonim ***** válasza:
13%
Épitsétek közösen, feleződnek az összegek.
2022. nov. 28. 18:47
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

A kerítés építési szabályok már elég régen megváltoztak.Már nincs jobb,meg baloldal,meg engedély utca fronti kerítéshez .

Kerítést az épít akinek ez fontos .A kerítésnek a saját telken kell állni.

2022. nov. 28. 18:55
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Itt nincs szo kerites szabalyrol. Az epit a sajat telken aki akar.

Itt max az a jogi gond, hogy atjon a kutya. Azt kotelezo lenne a sajat telken tartani.

Ha jot akarsz megepited magadnak.

Ha bekotltozol a bunozo cigany csalad melle aki vegzal az se a te hibad jogilag, megse kapsz segitseget. Meg kell valasztani hova koltozik az ember. Kerites nelkul ez benne volt a pakliban.

2022. nov. 28. 19:02
 27/30 A kérdező kommentje:

Szerencsére fajtiszta magyar a szomszéd...

Igen, a saját telken kellene tartani...

Nekem a kutyàk nincsenek kint az udvaron önàllôan, mindig van velük egy kétlàbú...

Ezt szoktàk meg, hogy közösen van a séta, jàték...

A kerîtés nélküliséggel nem is volt baj egészen addig, amîg szét nem kellett választani őket...

2022. nov. 28. 19:08
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Kerítsd körbe a saját határaidon belül az egészet!
2022. nov. 28. 19:09
 29/30 anonim ***** válasza:
87%

Pár napja volt kb. ugyanez a kérdés, ott is leírtuk, hogy nincs már kötelező kerítés, ergo nincs olyan, hogy kinek az oldala. Az építi meg a kerítést - a saját telekhatárán belül -, aki akarja, akinek kedve van, akinek érdekét szolgálja.

Ha a szomszédaid nem akarnak kerítést építeni, nem kötelesek, tehát a jegyző sem szólíthatja fel őket erre.

Ettől függetlenül igen, a kutyáját köteles a telken belül tartani mindenki, ha ezt a szomszédod nem teszi meg, akkor első körben szerelj fel egy kis kamerát, ahol látszik, hogy a te telkedre átmegy a kutya (bizonyítékképp), és amikor átmegy, akkor hívd ki a sintért, hogy idegen kutya van a telkeden, majd az elviszi. Ha nem akarsz ennyire drasztikus lenni, akkor szólj a szomszédnak, hogy úgy oldja meg s kutyája tartását, hogy elviteted legközelebb.

Ennyi megoldás van. Vagy kerítést csináltatsz, vagy elviteted a kutyát vagy tűrsz.

2022. nov. 28. 19:39
 30/30 mindentudó99 ***** válasza:
90%
Százszor kitárgyalt téma. Az épít kerítést akinek igénye van rá. És mi az hogy az eladó nem közölte hogy a szomszédnak kutyája van? Mi köze ennek a házvásárláshoz? Mikor megnézted a házat nem tünt fel hogy nincs kerítés? Talán még előtte kellett volna utána nézned a kerítés témànak nem most. Itt hiába örjöngsz a kerítést neked kell megcsinálni. Az egyes el van tévedve legalábbis régen vásárolt vasat. Két 6 méteres szálat vettem majdnem 20 ezerért és csak rövid szőlőlugashoz. Kerítéshez gyenge. Úgy hogy százezres tételek csak az oszlop. A megoldás beton alap drótkerítés alul vezér drót. Felül villanypásztor. Ez a tuti. Mert ahogy írták a kutya simán átmászik. Csak pakk miliós tétel. Ezt előre be kellett volna kalkulálni. Nyugodj le és csináld meg. Vagy sima villanypásztor egy méter magas több sor huzal
2022. nov. 28. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!