Kerîtésépîtés kinek a dolga?
Hatalmas telken áll a házunk, de egyik oldalon sincs kerîtés, îgy vettük meg, "bemondàsra" az ingatlant.
Viszont én kimérettem a telekhatàrokat földmérő szakemberrel s kiderült, hogy jôval nagyobb a telek. Ez természetesen nem tetszett a szomszédoknak,pedig elég sokba került ez a môka nekem.
Az egyik szomszédomnak van kutyàja, de nagyon nem bîr vele: az ivartalanításrôl hallani sem akar, nem tudja a telkén belül tartani a kutyájàt, szabad az àtjàràs. Nekünk is vannak kutyàink, de nem tudom őket kerítés hiànyàban bent tartani, megkötni meg nem fogom, mert ha átjön a kutya, akkor az enyém nem tudja magàt megvédeni...
A szomszéd a sajàt kutyàja ugatásàt nem bîrja elviselni... Mondjuk énekelnie kellene a kutyànak?
Valamelyik nap is autôval àlltam volna ki s majdnem elcsaptam, mert megint àtjött.
Béketűrő ember vagyok, de már jô ideje kérem, hogy épîtsen a saját oldalára kerîtést, mi meg rendezzük a másik oldalt.
Nyilván nem fogom helyette megépîteni, hiszen neki ugyanannyiba kerül időben és pénzben, mint nekem...
Neki nem érdeke egészen addig a kerîtés, amîg az én kutyáim át nem mennek hozzà s össze nem balhéznak az övével...
A kiskaput màr szétszedte a kutyàja darabokra...
Arra hivatkozik, hogy nincs rà pénze,viszont én a telkemet nem tudom rendeltetésszerűen hasznàlni...
Rendesen habzik a szomszéd szàja, a szeme villàmokat szôr...
Hovà tudok fordulni ezügyben?
Beton alap kell nekünk, mert azt nem tudja egy kutya sem kiásni.
Ezzel nincs is gond azonkívül, hogy mindkét oldalt nekünk meg megcsinálni (a szomszédét is) és îgy már elég dràga lesz...
Mindenesetre köszönöm az ötletet! 🤗
Az a legborzasztóbb az egészben, hogy a szomszéd 💩ik rà, inkàbb őrjöng egész nap s hallgathatom, amîg kint vagyok az ebekkel, pedig nem vagyok rà kîvàncsi...
a kerítésépítésre nem kötelezhető senki
nincs központilag meghatározva
(ez alól lehet "utcakép megőrzési" helyi határozat az utcafronti részen)
.
az állatait a gazda köteles telekhatárokon belül tartani.
.
az ingatlanod használatában nem akadályozhat
Az előbbi két feltételre hivatkozva a helyi önkormányzatnál kéne érdeklődnöd.
régen a jegyző foglalkozott vele.
vigyél magaddal videofelvételt, amin meg tudod mutatni hogy a szomszéd kutyája nálad van.
Revolúciôbiolôgus!
Az ingatlan meghirdetésében nem volt kidomborîtva, hogy a jövendőbeli szomszéd kutyàja agresszív, kezelhetetlen...
Nyilvàn fontos tényező, de az eladô nem dicsekedett vele... Egyébként az ingatlan Pest megyében talàlhatô!!! 👌
Nem volt ez az ingatlan annyira olcsô...
Csak halkan megjegyezném, hogy igen sok kutya képes a kerítés átmászására is, ha tüzel pl.
A legolcsóbb megoldás egy zárt min. 20 m2-es kutya kennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!