Kerîtésépîtés kinek a dolga?
Hatalmas telken áll a házunk, de egyik oldalon sincs kerîtés, îgy vettük meg, "bemondàsra" az ingatlant.
Viszont én kimérettem a telekhatàrokat földmérő szakemberrel s kiderült, hogy jôval nagyobb a telek. Ez természetesen nem tetszett a szomszédoknak,pedig elég sokba került ez a môka nekem.
Az egyik szomszédomnak van kutyàja, de nagyon nem bîr vele: az ivartalanításrôl hallani sem akar, nem tudja a telkén belül tartani a kutyájàt, szabad az àtjàràs. Nekünk is vannak kutyàink, de nem tudom őket kerítés hiànyàban bent tartani, megkötni meg nem fogom, mert ha átjön a kutya, akkor az enyém nem tudja magàt megvédeni...
A szomszéd a sajàt kutyàja ugatásàt nem bîrja elviselni... Mondjuk énekelnie kellene a kutyànak?
Valamelyik nap is autôval àlltam volna ki s majdnem elcsaptam, mert megint àtjött.
Béketűrő ember vagyok, de már jô ideje kérem, hogy épîtsen a saját oldalára kerîtést, mi meg rendezzük a másik oldalt.
Nyilván nem fogom helyette megépîteni, hiszen neki ugyanannyiba kerül időben és pénzben, mint nekem...
Neki nem érdeke egészen addig a kerîtés, amîg az én kutyáim át nem mennek hozzà s össze nem balhéznak az övével...
A kiskaput màr szétszedte a kutyàja darabokra...
Arra hivatkozik, hogy nincs rà pénze,viszont én a telkemet nem tudom rendeltetésszerűen hasznàlni...
Rendesen habzik a szomszéd szàja, a szeme villàmokat szôr...
Hovà tudok fordulni ezügyben?
Én úgy tudom önkormányzatnál lehet ezzel kopogtatni, főleg ha a kutya átjár.
Ráadásul ha kezdeni is akarsz valamit a földeddel és mint írtad nem tisztázottak a telekhatárok, jobb is, ha van kerítés.
Persze ha a zönkormányzat felszólítja a sozmsédot, hogy akkor építsen kerítést, ő meg ott húzza fel ahol ő gondolja atelekhatárokat, akkor lehet megint menni a Jenőhöz a hivatalba. De tudsz jobbat?
"Hatalmas telken áll a házunk, de egyik oldalon sincs kerîtés, îgy vettük meg, "bemondàsra" az ingatlant."
Magyarul ott ez a szokás, és kerítés nélkül élnek évszázadok óta.
Erre odament egy "gyüttment" és át szeretné reformálni a helyieket.
Sok sikert hozzá.
13, azért hadd ne a kérdező legyen már a hibás, ha nem akarja, hogy a szomszéd kutyája teleszarja meg megrágja az ő kertjében lévő dolgokat.
Vagy majd a helyi is csak megvonja a vállát amikor a kérdező ráparkol a kutyájára, mert az odabóklászik? Gondolom akkor majd megy a hőbörgés.
És ha a kérdező véletlenül pont a földön egy tálkában szereti tárolni a fagyállót a saját telkén, akkor mi van?
13-as!
Jaja, gyüttment vagyok, aki a sajàt hatàrain szeretne maradni, de úgy, hogy a szomszéd ne én 🌳szommal verje a csalànt!!!
A környező utcàkba a postàs nem mer bemenni, mert kint vannak a kutyàk, hiszen itt évszàzadok ôta kerîtés nélkül élnek az emberek...
Na, akkor hogy is van ez?!
U.i.: természetesen nem én vagyok a postàs!!!
14.
Azért lássuk be, hogy te sem vagy 100-as.
Mi köze van a szomszédoknak az új jövevény heppjeihez?!
Nekik jó volt ahogyan eddig volt.
14.
"azért hadd ne a kérdező legyen már a hibás, ha nem akarja, hogy a szomszéd kutyája teleszarja meg megrágja az ő kertjében lévő dolgokat."
Nem csak a szomszéd kutyája, de a környéken élő őzek, szarvasok, rókák, vaddisznók és vadnyulak is kárt tehetnek a kertjében, ha nem keríti le.
Megdézsmálhatják, széttúrhatják és tele is szarhatják.
Azután mehet panaszkodni a gyíkra...
12-es!
Úgy tudom, hogy a jegyző bizonyos esetekben felszôlîthatja arra, hogy épîtsen kerîtést...
Azt nem tudom viszont, ha mi megépîtjük, hogyan tudjuk vele megfizettetni a ràeső anyagköltséget? Mert ez lenne a minimum a részéről...
Neki ugyanúgy érdeke, mint nekem...
Sőt, neki jobban...
Birtokvédelmi eljárás keretén belül?
Mindenesetre köszönöm, hogy mondtál valami hasznosat!
15!
Ez természetesen belterületi ingatlan, ugyanúgy, ahogy az összes többi környező ingatlan!
Ha okosan nem tudsz böffenteni, akkor inkàbb kussolj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!