Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kerîtésépîtés kinek a dolga?

Kerîtésépîtés kinek a dolga?

Figyelt kérdés

Hatalmas telken áll a házunk, de egyik oldalon sincs kerîtés, îgy vettük meg, "bemondàsra" az ingatlant.

Viszont én kimérettem a telekhatàrokat földmérő szakemberrel s kiderült, hogy jôval nagyobb a telek. Ez természetesen nem tetszett a szomszédoknak,pedig elég sokba került ez a môka nekem.

Az egyik szomszédomnak van kutyàja, de nagyon nem bîr vele: az ivartalanításrôl hallani sem akar, nem tudja a telkén belül tartani a kutyájàt, szabad az àtjàràs. Nekünk is vannak kutyàink, de nem tudom őket kerítés hiànyàban bent tartani, megkötni meg nem fogom, mert ha átjön a kutya, akkor az enyém nem tudja magàt megvédeni...

A szomszéd a sajàt kutyàja ugatásàt nem bîrja elviselni... Mondjuk énekelnie kellene a kutyànak?

Valamelyik nap is autôval àlltam volna ki s majdnem elcsaptam, mert megint àtjött.

Béketűrő ember vagyok, de már jô ideje kérem, hogy épîtsen a saját oldalára kerîtést, mi meg rendezzük a másik oldalt.

Nyilván nem fogom helyette megépîteni, hiszen neki ugyanannyiba kerül időben és pénzben, mint nekem...

Neki nem érdeke egészen addig a kerîtés, amîg az én kutyáim át nem mennek hozzà s össze nem balhéznak az övével...

A kiskaput màr szétszedte a kutyàja darabokra...

Arra hivatkozik, hogy nincs rà pénze,viszont én a telkemet nem tudom rendeltetésszerűen hasznàlni...

Rendesen habzik a szomszéd szàja, a szeme villàmokat szôr...

Hovà tudok fordulni ezügyben?

2022. nov. 28. 13:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
69%
sajnos ez a te dolgod , 180méter kutyabiztos kerítés az min 1-1.5m .
2022. nov. 28. 17:22
 12/30 anonim ***** válasza:
30%

Én úgy tudom önkormányzatnál lehet ezzel kopogtatni, főleg ha a kutya átjár.

Ráadásul ha kezdeni is akarsz valamit a földeddel és mint írtad nem tisztázottak a telekhatárok, jobb is, ha van kerítés.

Persze ha a zönkormányzat felszólítja a sozmsédot, hogy akkor építsen kerítést, ő meg ott húzza fel ahol ő gondolja atelekhatárokat, akkor lehet megint menni a Jenőhöz a hivatalba. De tudsz jobbat?

2022. nov. 28. 17:24
 13/30 anonim ***** válasza:
43%

"Hatalmas telken áll a házunk, de egyik oldalon sincs kerîtés, îgy vettük meg, "bemondàsra" az ingatlant."

Magyarul ott ez a szokás, és kerítés nélkül élnek évszázadok óta.

Erre odament egy "gyüttment" és át szeretné reformálni a helyieket.

Sok sikert hozzá.

2022. nov. 28. 17:27
 14/30 anonim ***** válasza:
43%

13, azért hadd ne a kérdező legyen már a hibás, ha nem akarja, hogy a szomszéd kutyája teleszarja meg megrágja az ő kertjében lévő dolgokat.

Vagy majd a helyi is csak megvonja a vállát amikor a kérdező ráparkol a kutyájára, mert az odabóklászik? Gondolom akkor majd megy a hőbörgés.

És ha a kérdező véletlenül pont a földön egy tálkában szereti tárolni a fagyállót a saját telkén, akkor mi van?

2022. nov. 28. 17:32
 15/30 anonim ***** válasza:
25%
Akkor kerítse le magának, ha már egy külterületi szántót vásárolt.
2022. nov. 28. 17:36
 16/30 A kérdező kommentje:

13-as!

Jaja, gyüttment vagyok, aki a sajàt hatàrain szeretne maradni, de úgy, hogy a szomszéd ne én 🌳szommal verje a csalànt!!!

A környező utcàkba a postàs nem mer bemenni, mert kint vannak a kutyàk, hiszen itt évszàzadok ôta kerîtés nélkül élnek az emberek...

Na, akkor hogy is van ez?!

U.i.: természetesen nem én vagyok a postàs!!!

2022. nov. 28. 17:38
 17/30 anonim ***** válasza:
70%

14.

Azért lássuk be, hogy te sem vagy 100-as.

Mi köze van a szomszédoknak az új jövevény heppjeihez?!

Nekik jó volt ahogyan eddig volt.

2022. nov. 28. 17:39
 18/30 anonim ***** válasza:
66%

14.

"azért hadd ne a kérdező legyen már a hibás, ha nem akarja, hogy a szomszéd kutyája teleszarja meg megrágja az ő kertjében lévő dolgokat."

Nem csak a szomszéd kutyája, de a környéken élő őzek, szarvasok, rókák, vaddisznók és vadnyulak is kárt tehetnek a kertjében, ha nem keríti le.

Megdézsmálhatják, széttúrhatják és tele is szarhatják.

Azután mehet panaszkodni a gyíkra...

2022. nov. 28. 17:43
 19/30 A kérdező kommentje:

12-es!

Úgy tudom, hogy a jegyző bizonyos esetekben felszôlîthatja arra, hogy épîtsen kerîtést...

Azt nem tudom viszont, ha mi megépîtjük, hogyan tudjuk vele megfizettetni a ràeső anyagköltséget? Mert ez lenne a minimum a részéről...

Neki ugyanúgy érdeke, mint nekem...

Sőt, neki jobban...

Birtokvédelmi eljárás keretén belül?

Mindenesetre köszönöm, hogy mondtál valami hasznosat!

2022. nov. 28. 17:43
 20/30 A kérdező kommentje:

15!

Ez természetesen belterületi ingatlan, ugyanúgy, ahogy az összes többi környező ingatlan!

Ha okosan nem tudsz böffenteni, akkor inkàbb kussolj!

2022. nov. 28. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!