Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Jelenleg szoktak kérni pénzt...

Jelenleg szoktak kérni pénzt az árajánlat készítésért a szakik?

Figyelt kérdés
100 m2 burkolásról lenne szó
2022. nov. 23. 20:32
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Olyannal nem kezdunk aki mar az ajanlatert os lovet ker.
2022. nov. 23. 20:33
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Általában beépítik az árba 😀
2022. nov. 23. 20:53
 3/10 anonim ***** válasza:
27%

Persze. Dolgozik vele.

Kiszàmolja az anyagokat, árat.

2022. nov. 23. 21:39
 4/10 mindentudó99 ***** válasza:
86%
Van aki kér van aki nem . Amit te csináltatnál nem olyan amire egy délutánt rá kellene szánni árajánlat készítésre.
2022. nov. 23. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:
71%
Nálam úgy kért érte pénzt, hogyha elfogadtam az ajánlatot, akkor utána az ajánlatkészítés költségét levonta a végső árból. Tehát pl. 5000 ft volt az ajánlatkészítés, amit fizettem, akkor a végső számlán ott volt -5000 ft nekem, mert levonta belőle, szóval végülis visszajárt. De csak ha elfogadtam a munkát tőle.
2022. nov. 23. 22:58
 6/10 anonim ***** válasza:
77%

A legtobb nem ker penzt a arajanlatert kulon, hanem csak beepiti az arba.

Ha az emberek szamara termeszetes lenne hogy arajanlatert fizetnek akkor sok szaki azzal foglalkozna hogy arajanlatot ad penzert, de a munkat nem csinalja meg, vagy olyan nagy szamot mond hogy senki nem hivja oket.

2022. nov. 24. 00:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Csak a csakok kernek penzt arajanlatra meg elolegre!!!
2022. nov. 24. 16:43
 8/10 A kérdező kommentje:
csakok?
2022. nov. 24. 16:45
 9/10 mindentudó99 ***** válasza:
61%
Egyszer egyébként csinált nekem egy gázszerelő. Nagyon részletes volt. Egy fal átfúrásnak is ára volt. (Csak munkadíj) Mindennek. Nem kért pénzt érte. De nem őt választottam mert ugye több embert is meg kell kérdezni. Jött egy másik körbenézett 3 perc és mondott egy àrat. Ő volt az olcsóbb nem is kevéssel.
2022. nov. 24. 17:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Tételesen, anyagkiírással meglátásom szerint kellene kérni, de általában nem kér senki sem, a fent említett okok miatt. Ennek a másik felét is kellene látni! Az a helyzet, hogyha én csinálok neked egy árajánlatot anyagkiírással, majd versenyeztetni akarsz és ezt átadod egy másik cégnek, akkor Ő neki annyi a dolga, hogy ezt átnézi és alá ígér, és nyilván Őt választod! Mivel tételesen leírom miért ennyi az annyi, így a másik cég felelőséggel tud alám ígérni, mert látja miből tud faragni (olcsóbb, szarabb anyag, ált. ennyi a "trükk", nem a munkadíjból enged!), nincs vele igazán dolga. No most részletes árajánlatot azért készíteni, hogy a másik átnézze és lazán odamondva aláígérjen... az sem egy fair helyzet! Nem csak az nem fair, hogy kijön, csinál egy részletes árajánlatot és ezért már pénzt mer elkérni. A munka felméréséért kiszállási díjat, azt érdemes elkérni mindenképp, mert időt lehet bukni azon, hogy ontod az árajánlatokat az idő meg nyilván pénz, de ezt le kell nyelni, azonban ilyen benzinár mellett azért az már hadd ne legyen ingyen, ha kirongyol az ember a helyszínre.
2022. nov. 25. 09:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!