Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Elmondaná röviden valaki mi...

Elmondaná röviden valaki mi most ez a napelem dráma?

Figyelt kérdés
Terveztünk mi is napelemeket rakni de azt hallottam nem éri meg mert a kormány (megint) kicseszett a lakossággal,de konkrétan mi ez az egész napelem hiszti?Miért nem éri meg?Mi ez az új szigorítás vagy törvény?

2022. okt. 28. 17:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
90%

Jó, de nem árverezik el miatta a házát, mint a hitelnél.

Ha 500 forint lesz az áram, akkor már az is megéri, amit csak pillanatnyilag vált ki.

2022. okt. 30. 08:46
 22/25 anonim ***** válasza:
90%

"Gyerekek ugyanez volt régen a deviza hitellel. Boldog- boldogtalan beleugrott aztán sírás lett a vége."

A devizahitel nagyon jó volt. Még az összes kedvezőtlen változással együtt is. Annak, aki ismerte a mértéket. Sajnos, a legtöbb magyar megszédült a lehetőségtől, hogy egy húzásra megoldja a kulturált lakhatás témáját egész családja részére. Amiben annyira nem lehet hibáztatni őket, mert ilyen még sosem volt ebben az országban, csak az élethosszos kínlódás. Hogy értelmes ember a való világban nem hisz az ilyen vágyálmoknak, az egy más kérdés. Én egy kisebb Fordot vettem kínból devizahitelre, egyszerű volt, gyors. A változások meg nem okoztak gondot, a végén tán havi hússzal fizettem többet, mint az elején. Persze, ehhez kisautónál is kellett az állás, kellett a munkavállalási képesség, stb.

"naiv volt, aki elhitte, hogy ő majd ingyèèè hűt, fűt, ilyen csak a mesében van" Nagy igazság! De annyiban módosítanám, hogy a kedvcsinálás időszakában természetes volt a kedvcsinálás. Amikor én elektromos autó vásárlást fontolgattam, akkor még a Váci úti ELMŰ-nél ingyen lehetett tankolni (a közelben dolgoztam, ha csak oda jártam volna autóval, esténként szinte nem is kellett volna otthon rátöltenem). No nem Tesla, akkoriban volt egy pár olcsó megoldás.

2022. okt. 30. 10:44
 23/25 anonim ***** válasza:
90%

Pár éven bellül biztosan kitalálnak valami adót a napelemekre. valószínűlega 4kwp körül lesz a határ, mivel sokat hivatkoznak erre az értékre különböző források.

Nekem ez kellemetlen mert 5kwps a rendszerem.

Tuti megszívják akik napelemről fűtenek, mivel nem fizetnek semmit az államnak... És pontossan ez a lényeg!

Majd kiderül, mint 2000es évek elején mikor már az ország jó része átállt a gázra majdnem 3x ára növelték az árát...

Valószínűlega a napelem adóval is voltak szép terveik, amiket keresztűl húzott az eu, meg a szuper erős gazdaság túl korai összeomlása (ft árfolyamon jól látszik). Így nincs idejük úgy felvezetni a dolgokat...

2022. okt. 30. 13:52
 24/25 anonim ***** válasza:
90%

Bem kell semmilyen adó, ha a régi napelemesekre is vonatkozni fognak azok a szabályok, amik az újakra.

Nem fog senki sem fűteni vele télen.

2022. okt. 30. 20:01
 25/25 anonim ***** válasza:
2022. nov. 1. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!