Mennyibe kerül a napelemhez használt villanyóra bekötése?
Most közművesitek, és valószínű lesz napelem is.
75A 196500Ft
3 fázisú villanyóra szekrény minden sallangjával 250000 Ft, de ebben csak az alap A tarifás óra van benne.
Április óta a szolgáltató ingyen cseréli a mérőt. Persze az inverter meg a napelemek kiépítése pénzbe kerül, de azt a vállalkozónak fizeted.
Az a 75A csatlakozási díj nem tudom, hogy hogy jött ki, 3900 Ft+Áfa A-enként a bekapcsolás díja, mínusz 32A, ami díjmentes. Szóval elvileg 212979 Ft.
3x25A t kértem,75-32=43.
Nekem ez 196500ba került. Már ki van fizetve!
Tehát akkor a napelemes óra díjmentes, akkor is ha még nincs mint kicserélni? Kb áprilisba készül el a bekötés elvileg. De a szerződés csak A tarifára szól, ezt akarom modosítani, miután egyeztettem a kivitelezővel.
Csak a bekapcsolást követően lehet kiserőműre igényt beadni. Bp. és környékén legalábbis, máshol nem tudom, mi a rendszer.
Szóval ilyenkor az történik, hogy felszerelik a mérőt, és majd utána cseréli a szolgáltató ad-vesz mérőre.
Akkor a bővítést nem mostanában kérted, mert régebben tényleg 3600+áfa volt Amperenként, de már egy jó ideje 3900+áfa emelték.
A napelemes rendszert csak azután lehet készre jelenteni ha már van beüzemelési papír, ilyenkor leszerelik a régi órát és felrakják az újat, ennek nincs külön díja. Ha az építkezéshez szükséged van áramra, akkor felrakják a hagyományos órát, majd amikor a napelemes rendszer már működőképes, akkor majd lecserélik, kb fél órás munka. Ha nem akarsz H vagy Geo tarifát akkor csak 1 órára lesz szükséged, vagyis az 1 mérőhelyes kiépítés megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!