Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Elmondaná röviden valaki mi...

Elmondaná röviden valaki mi most ez a napelem dráma?

Figyelt kérdés
Terveztünk mi is napelemeket rakni de azt hallottam nem éri meg mert a kormány (megint) kicseszett a lakossággal,de konkrétan mi ez az egész napelem hiszti?Miért nem éri meg?Mi ez az új szigorítás vagy törvény?

2022. okt. 28. 17:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

10: 1 perc volt megtalálni.

[link]

2022. okt. 28. 21:31
 12/25 nemaRendőrség ***** válasza:
54%

@Kérdező

Napelemet továbbra is megéri felszereltetni, csak nem szaldósat, hanem szigetüzeműt.

Nem 20kw panelt kell felrakni, csak 4kw-nyit. Kell pár aksi, egy aksivezérlő pluszban, ellenben ha áramszünet van is tudod használni

2022. okt. 28. 23:18
 13/25 anonim ***** válasza:
79%

10!

Ebben semmi konkrét nincs leírva csak feltételezés!

12!

Az akku pakk csak 1-2 napig tudja tárolni korlátozott mennyiségben az energiát. Ezzel annyit lehet elérni, hogy átlagosan márciustól- októberig kb nullázni tudod a fogyasztásodat, ha megfelelő méretű az akku csomagod. A maradék hónapokban pedig ráfizetsz, ebből is a december január a legkellemetlenebb hónap mert ekkor éppen, hogy csak működnek.

Aztán ottvan még az akkuk élettartama is, valószínűleg ha 10 évet kibír akkor örülni kell.

2022. okt. 29. 05:45
 14/25 anonim ***** válasza:
79%
Már nem éri meg felszerelni.
2022. okt. 29. 08:45
 15/25 nemaRendőrség ***** válasza:
29%

@13

Ezért írtam hogy nem kell felszerelni minden négyzetcentire egy panelt, elég csak pár darab, ami azért jelentősen lejjebb viszi az árat.

Mivel kisebb a teljesítmény, így olcsóbb, egyszerűbb kiegészítő eszközök is elegendők, amivel megint csak lentebb megy az ára a beruházásnak.

Az aksipakk és töltésvezérlő persze visszahozza, de drágább nem lesz a beruházás.

Sőt, elterjedhetnek az olyan megoldások is mint amit én tervezek itthonra. 2 panel, 800W peak, egy sima 1500W inverter, aksitöltésvezérlő, meg pár aksi.

És persze a jó öreg kapcsoló amit sokan beszereltek az éjszakai áram miatt, az áramváltó kapcsoló. Kijön párszáz ezer forintból, a szolgáltató felé transzparens.

Annyi a hátránya hogy a nagyfogyasztókat nem csak külön kapcsolóra kell tenni, de elszeparált kapcsolóra is.

Az összes kisfogyasztó és akár egy klíma/szárítógép is elfér rajta, ingyen használva azokat a továbbiakban.

Hurr durr, de így soha nem hozza vissza az árát...

Egy kocsi mikor hozza vissza? Egy iPhone mikor hozza vissza? Egy fürdőszoba felújítás mikor hozza vissza?

2022. okt. 29. 09:38
 16/25 anonim ***** válasza:

"elszeparált kapcsolóra"

Az mi a rák?

2022. okt. 29. 09:40
 17/25 nemaRendőrség ***** válasza:
46%

Nem egy sínről megy az összes kismegszakító, hanem a nagyfogyasztók közvetlenül rá vannak kötve a bejövő hálózatra, a kisfogyasztók kismegszakítója előtt viszont van egy áramváltó kapcsoló.

Ez a kapcsoló ha van az aksiban áram akkor onnan adja, ha nincs akkor vált a rendes hálózati áramra.

Így nem tud visszafele folyni az áram, amit szaldós óra híján fogyasztásnak érzékel a mérő és kiszámlázza, viszont nem is terheli túl a szigetüzemű napelemes rendszert 30A+ fogyasztással

2022. okt. 29. 09:46
 18/25 anonim ***** válasza:
79%

Miért éri meg milliókat beruházni, hogy havonta megspórolj 10 ezer forintot?

Ha drasztikusan megemelkedik majd az áram ára, akkor persze más a matek.

2022. okt. 29. 10:21
 19/25 nemaRendőrség ***** válasza:
36%

Magánszemélynek nem éri meg, ezért is volt a támogatás.

A szaldós dolog pedig várható volt, aki utána nézett az tudta hogy euban betiltják jövőre.

Én csak és kizárólag szigetüzeműben/hibridben gondolkodom, gondolkodtam

2022. okt. 29. 11:32
 20/25 anonim ***** válasza:
95%

Gyerekek ugyanez volt régen a deviza hitellel. Boldog- boldogtalan beleugrott aztán sírás lett a vége.

Ez az egész napelem őrületnel is már az elején látszott. Én legalábbis előre láttam (pedig nem vagyok nagy gazdagsági zseni). Idő kérdése és a már meglévő napelemeseknek is jön a feketeleves, naiv volt, aki elhitte, hogy ő majd ingyèèè hűt, fűt, ilyen csak a mesében van. Szóval igen, aki most akar rakatni, az megszivta, nem éri meg egyszerűen. Akinek már fent van, az pedig majd megszivja. Ennyi a lényeg.

2022. okt. 30. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!