Terasz 4 lakásos tömbházhoz, lehetséges?
Alsó lakó vagyok van egy kis ajtóm az udvar felé és szeretnék oda egy fedett terasz épülni,a zöld terület ami ott található a földhivatali telekmegosztasos papíron viszont nem az enyém,a többi lakóé.mit tudok tenni igaz hogy a zöld területből amúgy sem vehetek el? és hogy járda van körbe azt sem építhetem be?
Köszönöm a válaszokat
Semmit.
Az udvar, egészen a ház faláig osztatlan, közös tulajdon. Tehát a tied is, de nem keríthetsz le, betonozhatsz le magadnak belőle, még az ajtód előtt sem.
Csak a tulajdonosok 100%-ának, a közgyűlésen hozott határozatban foglalt engedélyével építhetnél oda teraszt. Joguk van, hogy ha engedélyeznék, hogy az adott négyzetméterre szabott bérleti díjat fizettessenek. Nem fogják engedélyezni, és igazuk lesz. Azért, mert van kijáratod az udvarra, az még nem alapít külön területhez való jogot.
Ez van, ez a törvény.
Ha belemegy a többi, akkor lehet.
Bár ahogy ismerem a magyar embereket, elég proli.
írták, hogy nem... a törvény nem úgy van, hogy hát ha ott van az ajtód mellett akkor már had használhasd.
"a felső lakó gyerekei meg menjenek másik szobába ha zavarja őket a beszéd iszogatás"
Ez nem értem, hogy hogy jön ide, de miért lenne neked jogod ahhoz, hogy zavard őket a saját szobájukban?
Szóval nekik ne legyen joguk nyugalomban lenniük a saját szobájukban, de neked ahhoz, hogy kint zavard őket, legyen jogod?
Elég furán gondolkodsz.
Ugyanilyen logikával ők meg azt gondolják, hogy ne alattuk hangoskodjál ami nem a te részed, hanem menj át a te részedre kint és ott iszogassál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!